Nacionālās apvienības akcija: ar uguni pret okupāciju un "Saskaņu"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trešās atmodas aizsākšanas gadadienā Nacionālā apvienība rīkos pasākumu Esplanādē, lai apvienotu Latviju ar nacionālo ideju pret "Saskaņu".

RĪGA, 23. augusts — Sputnik. Šodien kārtējā staļinisma un nacisma upuru piemiņas gadadienā Nacionālā apvienība "Visu Latvijai" — "Tēvzemei un brīvībai / LNNK" rīko savu tradicionālo pasākumu.

Simbolisks "ugunsceļš" no svecēm tiks veidots pie Raiņa pieminekļa Esplanādē.

Kā izriet no uzsaukuma Nacionālās apvienības vietnē, pirms 30 gadiem, 1987. gada 23. augustā, tātad vēl padomju varas lakos, nacionālā pretošanās grupa Helsinki 86 aizsāka Trešo atmodu, organizējot manifestāciju un ziedu nolikšanu Molotova-Ribentropa pakta parakstīšanas gadadienā.

Творческий вечер, посвященный 80-летнему юбилею маэстро Раймонду Паулсу - Sputnik Latvija
Nacionālās apvienības pārstāvis: Raimonds Pauls sevi apkaunojis divreiz

"Padomju varas iestādes pretojās šiem pasākumiem, arestējot un piekaujot daļu no dalībniekiem. Tomēr Trešā atmoda vairs nebija apturama! Demonstrācijā piedalījās 10 000 dalībnieku, kas pieprasīja latviešu nācijai tiesības pastāvēt kā tautai. Pēc trīsdesmit gadiem mēs dzīvojam citādā Latvijā. Zem sava sarkan-balt-sarkanā karoga. Brīvi. Tomēr cīņa par latviešu nācijas tiesībām pastāvēt nekad nebeidzas. Draudi no Krievijas, "Interfrontes" mantinieces "Saskaņas" lienošā okupācija Latvijas pilsētās, veco komunistu ietekme, t.s. latvisko partiju vairošanās dalīšanās ceļā, demogrāfiskie un ekonomiskie izaicinājumi — tas viss liecina, ka mums ir joprojām jābūt vienotiem ap nacionālo ideju, lai nosargātu Latviju kā nacionālu valsti!"

Zem šīs patriotiskas mērces latviešus aicina piedalīties pasākumā. Pulksten 17:30 — Latvijas Kara muzejā notiks apvienības ģenerālsekretāra Raivja Zeltīta grāmatas prezentācija "Par nacionālu valsti". Pulksten 19:00 sāksies pulcēšanās pie Raiņa pieminekļa Esplanādē, bet pulksten 20:00 notiks ugunsceļa iedegšana.

Atgādināsim, ka Nacionālā apvienība tradicionāli rīko vēl vienu aktivitāti ar sērkociņu izmantošanu — lāpu gājienu Latvijas Republikas proklamēšanas dienā 18. novembrī.    

Ziņu lente
0