Mediji: teroristi plānojuši teroraktu Svētās Ģimenes baznīcā

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasВид на Барселону и Храм Святого Семейства
Вид на Барселону и Храм Святого Семейства - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Katalonijas tiesībsargājošās iestādes ziņo, ka teroristiskā grupējuma sastāvā bija 12 cilvēki. Četri no tiem arestēti, pieci likvidēti pēc terorakta Kambrilsā, vēl divi gājuši bojā dienu pirms uzbrukumiem sprādziena rezultātā Alkanarā, kur teroristi gatavojuši spridzekļus.

RĪGA, 20. augusts – Sputnik. Teroristi, kuri sarīkoja uzbrukumus Barselonā un Kambrilsā, sākotnēji plānojuši sarīkot lielāka mēroga teroraktu, par tā mērķi bija jākļūst Svētās Ģimenes (Sagrada Familia) baznīcai Barselonā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz interneta izdevumu El Confidencial.

Король Марокко Мухаммед VI, архивное фото - Sputnik Latvija
Marokas karalis apžēlojis vairāk nekā 400 par terorismu notiesāto

Tieši ar šādu nolūku viņi izgatavojuši spridzekļus Alkanarā, izmantojot gāzes balonus un sprāgstvielu "Sātana māte" (acetona triperoksīds). Taču spridzekļa izgatavošanas laikā dienu pirms plānotā terorakta māja uzsprāga, un ļaunprāši ķērās pie plāna "B". Tiek uzskatīts, ka sprādziena rezultātā bojā gājuši divi cilvēki, trešais tika ievainots. Pēc teroraktiem Barselonā un Kambrilsā viņu arestēja.

Kopā, pēc oficiāliem datiem, grupējuma sastāvā bija 12 cilvēki, vairums no viņiem ir marokāņi. Par teroraktu organizatoru mediji sauc Ripoles pilsētas imamu Abdeļbaki es-Sati, kura dzīvokli no rīta tika veikta kratīšana. Iepriekš neviens no grupējuma dalībniekiem netika saukts pie atbildības sakarā ar teroristiskām darbībām. Kā atzīmē izdevums, grupējuma locekļi bieži braukājuši uz Maroku, savukārt daži no viņiem viesojušies Francijā.

El Confidencial apgalvo, ka baznīca sākotnēji bijusi teroristu vienīgais mērķis.

Cits interneta izdevums, El Espanol, izskata citu versiju: izņemot baznīcu, teroristi, atzīmēja vēl divus mērķus – Ramblas gājēju ielu (kur beigās arī notika terora akts, tikai mazākā mērogā), trešo mērķi izdevums tieši nenosauca, tas esot ostas rajonā.

Пешеходная улица Рамбла в Барселоне - Sputnik Latvija
Mediji: Spānijā likvidēti trīs aizdomās turamie teroraktu sarīkošanā

Ceturtdien pēcpusdienā Barselonas tūrisma centrā uz gājēju ielas Rambla mikroautobuss ietriecis cilvēku pūlī. Atbildību par terora aktu uzņēmās "Islāma valsts". Pēc dažām stundām automobilis uzbrauca virsū cilvēku grupai Kambrilsā, 120 kilometru attālumā no Barselonas. Turklāt viens no teroristiem uzbrucis garāmgājējiem ar nazi. Pēc oficiālajiem datiem, terora aktu rezultātā Spānijā gājuši bojā 14 cilvēki un 130 guvuši ievainojumus, joprojām slimnīcās atrodas vairāk nekā 50 cilvēku. Turklāt automobilī Ford Focus tika atrasts spānieša mirstīgas atliekas, viņš tika nodurts.

Katalonijas tiesībsargājošās iestādes ziņo, ka teroristiskā grupējuma sastāvā bijuši 12 cilvēki. Četri no tiem arestēti, pieci likvidēti pēc terorakta Kambrilsā, tiek uzskatīts, ka divi gājuši bojā dienu pirms uzbrukumiem sprādziena rezultātā Alkanarā, kur teroristi gatavojuši spridzekļus. Vēl viens, pēc informācijas avotu informācijas, slēpjas. Teroraktu Barselonas centrā, pēc dažiem datiem, pastrādājis 22 gadus vecais marokānis no Ripoles Juness Abujakubs. Netiek izslēgts, ka pēc terorakta Katalonijas galvaspilsētā šis cilvēks nozadzis automobili, nogalinājis vadītāju un ietriecies policijas patruļā.

Ziņu lente
0