Politika

Krievijas ĀM iesaka ASV nekoķetēt ar kaujiniekiem Sīrijā

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ĀM
Krievijas ĀM - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ĀM Informācijas departamenta direktora vietnieks paziņojis, ka ASV koķetēšana ar kaujiniekiem Sīrijā var novest pie neparedzamām sekām.

RĪGA, 21. jūlijs — Sputnik. Maskava uzskata, ka ASV koķetēšana ar kaujiniekiem Sīrijā var novest pie neparedzamām militārām un politiskām sekām, paziņojis Krievijas ĀM Informācijas departamenta direktora vietnieks Artjoms Kožins, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš izdevums Washington Post ziņoja, ka ASV prezidents Donalds Tramps nolēmis pārtraukt Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP)  īstenoto Sīrijas opozīcijas — prezidenta Bašara Asada pretinieku — bruņošanas un militārās sagatavošanas programmu. Baltais nams nav apstiprinājis CIP Sīrijas opozīcijas apmācību programmas pārtraukšanu, žurnālistiem paziņoja Baltā nama pārstāve Sāra Sandersa.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Tramps pastāstījis, kā demonstrējis stingrību sarunā ar Putinu

"Kopumā runājot, mūsu viedoklis jautājumā par ASV koķetēšanu ar kaujiniekiem Sīrijā ir izskanējis vairākkārt. Tas var novest pie neparedzamām militārām un politiskām sekām. Vairākkārt esam vērsuši amerikāņu uzmanību uz viņu neizvēlību, izvēloties, ar ko strādāt Sīrijā, lai īstenotu savas ģeopolitiskās intereses," — paziņoja Kožins.

Viņš uzsvēra, ka Krievija vairākkārt centusies panākt, lai Vašingtona "atšķirtu tā saucamo mēreno opozīciju un atklātus teroristus, ieskaitot vietējo "Al Kaidas" atzarojumu — "Džabhat an Nusru" (vairākās valstīs aizliegts teroristisks grupējums), ko Pentagons savās operācijās nez kāpēc neaiztiek".

"Nav noslēpums, ka liela daļa kaujinieku, ko amerikāņi sagatavojuši pazīstamās programmas "Apmāci un apgādā" ("Train and Equip") ietvaros galu galā pievienojušies ISIS un Nusrai. Tā ir tikai Afganistānas un Lībijas bēdīgās pieredzes atkārtošanās. Šķiet, sekas ir acīmredzamas," — piebilda Kožins.

Taču, pēc viņa vārdiem, Sīrijas jautājums Krievijas un ASV prezidentu tikšanās laikā Hamburgā apliecināja: Tramps saprot, ka "kopīgiem spēkiem mūsu valstis var daudz ko panākt, lai noregulētu konfliktu Sīrijā". "Par šādas sadarbības konkrētu rezultātu jau kļuvusi Krievijas, ASV un Jordānijas vienošanās no 7. jūlija par deeskalācijas zonu dienvidos. Ceram, ka tas liks pamatu tālākai kustībai citos virzienos," — noslēgumā pastāstīja Kožins.

Ziņu lente
0