Putins uzdevis nodrošināt kravu pārkraušanu Krievijas ostās nevis kaimiņvalstīs

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins sapulcē par transporta infrastruktūras attīstību Krievijas ziemeļrietumos
Krievijas prezidents Vladimirs Putins sapulcē par transporta infrastruktūras attīstību Krievijas ziemeļrietumos - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Konkurētspējīgas likmes kravu pārvadāšanai uz ostām Krievijā ļaus izmantot to jaudas, nevis veikt kravu pārkraušanu kaimiņvalstīs, paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

RĪGA, 17. augusts — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins apsprieda jautājumu par kravu plūsmu pārdali nacionālajās ostās sapulcē, kas bija veltīta transporta infrastruktūras attīstībai Krievijas ziemeļrietumos, vēsta RIA Novosti.

Noslogot ostas Krievijā

"Vēlos pievērst gubernatoru un biznesa pārstāvju uzmanību, kuri (kravu — red.) pārkraušanu veic kaimiņvalstīs: tie nav nekādi politiski lēmumi. Mums vienkārši ir jāizmanto pašiem savas jaudas, jāizveido šeit nodokļu bāze, mums jānodrošina darba vietas — Krievijā, nevis citviet," — paziņoja Putins.

Krievijas prezidents uzsvēra, ka pie tam apstākļi nedrīkst būt sliktāki kā kaimiņvalstīs.

"Dzelzceļam jānodrošina tarifi pārvadājumiem uz mūsu ostu objektiem, konkurētspējīgi tarifi. Ja izdevīgāk ir stiept uz ārvalstīm, viņi stieps uz ārvalstīm. Vēlos pievērst jūsu uzmanību: esmu jau daudzkārt teicis, ka šeit vēl viss nav paveikts," — atgādināja valsts vadītājs.

Saskaņā ar Krievijas transporta ministra Maksima Sokolova vārdiem, būtu absolūti loģiski pārorientēt uz Krieviju kravu bāzi aptuveni 20 miljonu tonnu apmērā, kas nonāk Baltijas valstīs. Lai kravas tiktu pārkrautas, eksportētas no Krievijas ostām, ir jāattīsta atbilstošie termināļi, piebilda TM vadītājs.

Robežas rekonstrukcija

Apspriedē Kaļiņingradas apgabalā Putins paziņoja, ka jāatgriežas pie robežas caurlaides punktu rekonstrukcijas finansēšanas Krievijas ziemeļrietumos.

Ventspils - Sputnik Latvija
Samazinājies pārkrauto kravu apjoms Ventspils ostā

Krievijas ziemeļrietumu reģioni robežojas ar septiņām valstīm, šeit strādā piektā daļa no visiem valsts robežas caurlaides punktiem — 65 caurlaides punkti. Lielākā daļa punktu nav rekonstruēta kopš 90. gadiem, atzīmēja Putins, taču to rekonstrukcija un ekspluatācija netiek finansēta aptuveni par trešo daļu.

"Rezultātā pie robežas veidojas rindas, kurās dīkā stāv kravas un cilvēki zaudē laiku. Nerunājot jau par elementāru pakalpojumu trūkumu darbiniekiem un garāmbraucošajiem pilsoņiem," — atzīmēja prezidents un uzsvēra, ka jāatgriežas pie šo projektu finansēšanas jautājumiem.

Jauns termināls Baltijā

Apspriedes gaitā Putins uzdeva paātrināt kravu un pasažieru termināla "Pioņerskij" būvdarbu sākumu.

Prezidents atgādināja, ka termināls "Pioņerskij" Baltijas jūrā pieņems kruīzu, kā arī kravas un pasažieru kuģus, un dāvās papildu iespējas tūrisma attīstībai Kaļiņingradas apgabalā.

Ziņu lente
0