Barselonas lidostas darbinieki uzsākuši streiku

© JOSEP LAGO / AFPBarselonas lidosta. Foto no arhīva
Barselonas lidosta. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Streika komiteja nav piekritusi darba devēja ierosinājumam palielināt algu par 200 eiro gada laikā. Streika dalībnieki pieprasa piemaksu 250 eiro apmērā 15 mēnešu laikā.

RĪGA, 14. augusts — Sputnik. Barselonas lidostas El Prat pasažieru un bagāžas pārbaudes darbinieki šodien uzsākuši 24 stundas ilgu streiku, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi El País.

Streika komiteja nav piekritusi darba devēja — uzņēmuma Eulen — un Katalonijas valdības ierosinājumam palielināt algu par 200 eiro gada laikā. Streika dalībnieki, kuru alga sasniedz 900-1100 eiro, pieprasīja piemaksu 250 eiro apmērā 15 mēnešu laikā. Rezultātā svētdien streika komitejas dalībnieku balsojumā Eulen piedāvājums tika noraidīts, vēsta El País.

Сотрудница больницы - Sputnik Latvija
Beidzas mediķu protesta akcija

"Barselonā nav iespējams saņemt algu 900 eiro apmērā, ar to nepietiek pat dzīvokļa īrei," — oaziņoja streika komitejas advokāts Leopoldo Garsija Kintero.

Streiks sākās pagājušonedēļ. Vairākas dienas kontroles dienesta darbinieki pārtrauca darbu uz četrām stundām. Šī iemesla dēļ rindas lidostā stāvēja pat pusotru stundu. Arī svētdien uzņēmuma Eulen darbinieki pārtrauca darbu. Beztermiņa streiks sākās pusnaktī pēc vietējā laika. Šodien lidostā ieplānoti četri tūkstoši reisu.

Krīzes dēļ Spānijas valdība un Katalonijas varasiestādes nosūtījušias uz lidostu Civilās Gvardes un tiesībsargājošo iestāžu darbiniekus. Attīstības ministrs Injigo de la Serna informēja, ka valdība gatava nodrošināt drošību un sabiedrisko kārtību lidostā.

Viņš informēja, ka Spānijas valdība iecels viodutāju, kura lēmums būs saistoš abām pusēm — streika dalībniekiem un uzņēmumam Eulen.

No 24. jūlija lidostā notika "itāļu streiks". Eulen darbinieki noliedza streika faktu — viņi informēja, ka stingri ievēro pasažieru pārbaudes instrukcijas. Galu galā katra pasažiera ilgstošās pārbaudes rezultātā aptuveni tūkstoš cilvēki nokavēja reisus, turklāt aviokompānijas bija spiestas atlikt izlidošanas laiku.

Ziņu lente
0