Beidzas mediķu protesta akcija

© Sputnik / Александр Кондратюк / Pāriet pie mediju bankasСотрудница больницы
Сотрудница больницы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības vadītāju, valdības solījumi mediķiem tagad ir jānostiprina normatīvajos aktos.

RĪGA, 31. jūlijs — Sputnik. Šodien beidzas mediķu brīdinājuma streika termiņš, ko rīkojusi Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA), raksta Mixnews.lv.

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības vadītājs Valdis Keris - Sputnik Latvija
Dīvaina streika forma: ģimenes ārsti pārsteidz Valdi Keri

Protesta akcijas ietvaros slimnīcu darbinieki strādā tikai ar likumu noteiktās 40 stundas nedēļā, atsakoties no normālā pagarinātā darba laika tā nepieņemamas apmaksas dēļ.

LVSADA līderis Valdis Keris norādīja, ka valdības solījumi jānostiprina normatīvajos aktos, ir jāizstrādā likums par medicīnas nozares finansēšanu. Tagad LVSADA sagatavoja vairākus nolikumus, kas jāiekļauj likumā.

"Ja šis likums veidosies, kā norunāts, un tajā būs paredzēts viss nozarei solītais, LVSADA papildu protesta akcijas tuvākajā laikā neplānos, ja tomēr parādīsies pazīmes, ka politiķi mediķus kārtējo reizi grib "apvest ap stūri", rīcība var būt citāda," — teica Keris.

Iepriekš viņš bija neizpratnē par ģimenes ārstu modificēto protesta akciju. Viņaprāt, tā ir dīvaina streika forma — cilvēki atnāk uz darbu, par to saņem naudu, bet stāsta, ka streiko. 20. jūnijā LVSADA pieņēma lēmumu jūlijā turpināt brīdinājuma protesta akcijas.

Ģimenes ārstu streiks turpināsies līdz 1. oktobrim.

Ziņu lente
0