Mediji uzzinājuši par “anonīmas” Facebook aplikācijas palaišanu Ķīnā

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasFacebook
Facebook - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiek ziņots, ka aplikāciju maijā palaidusi ķīniešu kompānija Youge Internet Technology bez jebkādas Facebook pieminēšanas.

RĪGA, 13.augusts — Sputnik. Kompānija Facebook anonīmi palaidusi Ķīnā savu mobilo aplikāciju, lai apietu bloķēšanu Ķīnas tiešsaistes tirgū, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz avīzi New York Times un tās informācijas avotiem.

Pēc izdevuma datiem, aplikācija Colorful Balloons, kura ļauj dalīties ar fotogrāfijām, atkārto Facebook izstrādātās aplikācijas Moments interfeisu un funkcijas. Servisu var izmantot Ķīnas lielākā sociālā tīkla WeChat lietotāji. Tiek ziņots, ka aplikāciju maijā palaidusi ķīniešu kompānija Youge Internet Technology bez jebkādas Facebook pieminēšanas.

Социальная сеть Фейсбук - Sputnik Latvija
Eiropas Savienības ierēdņi draud ar sodu Facebook, Google un Twitter

Nav zināms, vai Ķīnas regulators zina par šādas aplikācijas pastāvēšanu, atzīmē avīze.

Šobrīd Ķīnā ir bloķēti pasaulē populārākās lapas, tostarp Google, YouTube, sociālie tīkli Twitter, Facebook, kā arī vairums pasaules vadošo mediju mājas lapas. Tiek atzīmēts, ka kompānijas Facebook dibinātājs Marks Cukenbergs vairākkārt izteicis savu ieinteresētību Ķīnas tirgū un tikās ar ķīniešu politiķiem.

Pēc mediju datiem, lai noņemtu ierobežojumus Ķīnā un citās valstīs, kompānija Facebook tāpat slepus izstrādājusi iekšējās cenzūras tehnoloģiju, kura bloķē satura daļu atkarībā no lietotāja ģeogrāfiskās atrašanās vietas    

Ziņu lente
0