Eiropas Savienības ierēdņi draud ar sodu Facebook, Google un Twitter

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasСоциальная сеть "Фейсбук"
Социальная сеть Фейсбук - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ES vadību satrauc sociālo tīklu pārmērīgā vara, kuri pēc saviem ieskatiem nosaka lietotāju satura vērtību, un neiespējamība lietotājiem vērsties tiesā savā valstī nepieciešamības gadījumā.

RĪGA, 17. marts — Sputnik. Eiropas Savienības varasiestādes tur aizdomās kompānijas Facebook, Google un Twitter par Eiropas normatīvo aktu pārkāpumiem patērētāju tiesību aizsardzības jomā, informē RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Reuters.

Женщина неподалеку от места стрельбы в ночном клубе в Орландо,штат Флорида - Sputnik Latvija
Komentatori internetā pārkāpj visas robežas

Aģentūras rīcībā esošā informācija liecina, ka Facebook, Google un Twitter dāvāts viens mēnesis trūkumu novēršanai. Pretējā gadījumā kompānijām draud sods no Eiropas Komisijas puses. Vēstules ar paziņojumiem par pārkāpumiem, kas konstatēti sociālo tīklu pakalpojumu sniegšanā, nosūtītas kompānijām pērnā gada decembrī, ziņo aģentūra. Kompāniju pārstāvji ierosinājuši dažus iespējamos problēmas risinājumus un jau apsprieduši tos ar ES varasiestādēm.

ES ierēdņus satrauc vairāki aspekti minēto kompāniju darbā. Piemēram, lietotāji nevar vērsties tiesā savā dzīvesvietā – šim nolūkam viņiem jādodas uz Kaliforniju, kur atrodas kompāniju ofisi.

Pie tam, pēc ES vadības domām, sociālie tīkli nav pietiekami nepārprotami atzīmējuši sponsoru publicēto saturu un pieprasa lietotāju atteikšanos no savām pamattiesībām, piemēram, tiesībām lauzt līgumu.

Eiropas Savienības varasiestādes nosoda arī kompāniju pārmērīgo varu, kuras pēc saviem ieskatiem vērtē, cik lielā mērā ir noderīgs lietotāju izveidotais saturs.

Pašas kompānijas pagaidām nav sniegušas nekādus komentārus.

Ziņu lente
0