Latviju un Dāniju varētu savienot prāmju līnija

© Sputnik / Sergey MelkonovУправление Рижского порта
Управление Рижского порта - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starp Latviju un Dāniju varētu parādīties tiešā kravu un pasažieru prāmju līnija, šādu iespēju apsprieda Dānijas vēstnieks Latvijā un Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš.

RĪGA, 11. augusts – Sputnik. Dānijas vēstnieks Latvijā Hanss Brasks un Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš apsprieda jaunas kravu un pasažieru prāmju līnijas atklāšanu starp Dāniju un Rīgu, raksta BNN.

Vēstnieks atzīmēja Rīgas ostas pakalpojumu kvalitāti un paziņoja, ka drīzumā tiek gaidīta dāņu uzņēmēju vizīte Latvijā. Šīs vizītes galvenie mērķi ir stiprināt Dānijas un Latvijas sadarbību, kā arī meklēt jaunas iespējas transporta, loģistikas un kravu pārvadājumu nozarē.

Ансис Зелтиньш - Sputnik Latvija
Rīgas ostas vadītājs: Krievijai ir izdevīgs tranzīts caur Latviju

Vizītes laikā tika apspriestas arī iespējas atklāt jaunu kravu un pasažieru prāmju līniju no Rīgas ostas. Zeltiņš uzsvēra, ka Rīgas brīvostas pārvalde atbalstīs jebkuru iniciatīvu, kas palīdzēs kravu diversifikācijai un jauno kravu piesaistei ostā.

Rīgas ostā jau strādā dāņu konteineru līnija Maersk Line. Pēc apkalpoto konteinerkravu skaita tā ir trešā lielākā.

Pašlaik nav tiešās pasažieru prāmju satiksmes starp Dāniju un Baltijas valstīm. Taču šī transporta veida popularitāte liek prāmju kompānijām ieviest arvien jaunus maršrutus.

Piemēram, kopš šī gada sākuma kravas prāmji no Ventspils sākuši kursēt uz Beļģiju un Lielbritāniju, augusta sākumā notika Tallink izmēģinājuma reiss no Helsinkiem uz Rīgu, savukārt maršrutos Liepāja – Travemunde un Rīga – Stokholma šogad palielinājies reisu skaits.

Ziņu lente
0