Eiropas Komisijas vadītājs un viņa komanda ceļojuši no Briseles uz Romu par 27 000 eiro

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПредседатель Европейской комиссии Жан-Клод Юнкер
Председатель Европейской комиссии Жан-Клод Юнкер - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gandrīz divu stundu ilgajam lidojumam ar privātu laineri EK pārstāvji šī gada 25.-26. februārī iztērējuši 26 351 eiro.

RĪGA, 10. augusts – Sputnik. Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žans Klods Junkers un vēl deviņas personas no viņu pavadošās delegācijas februārī iztērējuši gandrīz 27 tūkstošus eiro lidojumam no Briseles uz Romu ar privātu lidmašīnu, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz telekanālu Sky News.

Председатель Европейской комиссии Жан-Клод Юнкер на торжественном открытии XX Петербургского международного экономического форума. - Sputnik Latvija
Dzer, pīpē, slimo: mediji par Žana Kloda Junkera kaitīgajiem ieradumiem

Dokumenti, kurus publicējusi tiesību aizstāvības organizācija Access Info, kas iestājas par informācijas pieejamību, apliecina, ka gandrīz divu stundu lidojumam ar privātu lidmašīnu EK pārstāvji iztērējuši šī gada 25.-26. februārī 26 351 eiro.

Itālijas galvaspilsētā EK vadītājs un viņa komandas locekļi veica tikšanās ar Mateo Renci, kurš tobrīd ieņēma premjerministra amatu, valsts prezidentu un abu parlamenta palātu spīkeriem. Pēc Briseles datiem šie izdevumi bija atbilstoši EK noteikumiem, saskaņā ar kuriem komisijas locekļiem ir atļauts lidot ar privātām lidmašīnām, ja nav piemērotu komercreisu.

Kā paziņoja Eirokomisijas Krievijas oficiālā pārstāvja vietniece Mina Andrejeva, šajā gadījumā "nebija pieejami pieņemami komercreisi, kas atbilstu (EK) priekšsēdētāja dienas kārtībai".

Pēc telekanāla datiem, no Beļģijas galvaspilsētas lidostām uz Romu katru dienu lido astoņi reisi.

Ziņu lente
0