Politika

Jaunā konservatīvā partija nostājusies ss.lv pusē

© Sputnik / Sergey MelkonovValsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ilze Cīrule
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ilze Cīrule - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunās konservatīvās partijas pārstāvji uzskata, ka vietnes ss.lv slēgšana nozīmē uzbrukumu IT jomai Latvijā, taču VID iebilst, ka runa ir par nodokļu nenomaksāšanu lielos apmēros.

RĪGA, 9. augusts — Sputnik. Jaunā konservatīvā partija (JKP) aicina finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu nekavējoši atbrīvot no amata Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektori Ilzi Cīruli, teikts partijas vietnē.

JKP lūguma pamatā ir VID lēmums slēgt sludinājumu vietni ss.lv, kas tika pieņemts pirmdien. Vietnes īpašnieki atteicās pēc VID pieprasījuma atklāt vieglo automašīnu pārdošanas sludinājumu autoru personas datus. SIA Internet, kam pieder portāls, pārsūdzēja administratīvajā tiesā VID pieprasījumu par datu bāzes izsniegšanu.

Банкомат - Sputnik Latvija
Lielas skaidras naudas summas vairs neinteresē VID

JKP prasa rūpīgi izmeklēt lietu par atkārtotu nesamērīgu piespiedu līdzekļu pielietojumu VID praksē.

"Latvijas demogrāfiskā un saimnieciskā situācija izsauc nopietnas bažas par nodokļu maksātāju bāzi valstī. Neskatoties uz valdošās elites optimistiskajiem ziņojumiem, ilgstoši dzimstības krituma un emigrācijas apjomi ilgtermiņā liek domāt pretējo. Valsts vienīgā finansiālā cerība kompensēt šos zaudējumus ir zinātņu ietilpīgie un augsto tehnoloģiju uzņēmumi, tai skaitā IT sfērā," — teikts partijas paziņojumā.

No partijas viedokļa, "VID lēmums par IT uzņēmuma darbības apturēšanu uzskatāms par reālu triecienu visai nozarei, tas ir signāls investoriem un uzņēmējiem neinvestēt Latvijas tautsaimniecībā un pārcelt savu darbību uz citām valstīm".

"SIA "Internet"  to jau ir izdarījis, — atzīmē partija. — Uzskatām VID rīcību par nesamērīgu, nepārdomātu un kaitīgu valsts tautsaimniecībai ilgtermiņā. Tas faktiski ir uzbrukums veselai nozarei."

Vakar Ilze Cīrule pēc tikšanās  ar premjeru Māri Kučinski saņēma ielūgumu ierasties Ministru kabinetā un sniegt skaidrojumus situācijā ar portālu ss.lv, informē Mixnews.lv.

INBOKSS valdes loceklis,  INBOKSS īpašnieks Andris Griķis, TVNET Latvia valdes loceklis Juris Mendziņš, advokāts Jānis Zelmenis - Sputnik Latvija
"Negribu dzīvot tādā valstī": brīfinga par ss.lv slēgšanu rezultāti

"Tas ir ļoti būtiski, ka mēs varam gan premjera kungu, gan ministrus informēt par faktisko situāciju. Publiskajā telpā ir ļoti lielā mērā zudis fokuss no lietas būtības — no tā, ka mēs vēršamies pret nelegālām automašīnu tirdzniecības shēmām un cenšamies likumīgā kārtā iegūt informāciju, kas mums palīdzētu šīs shēmas apkarot," — klāstīja Cīrule.

Viņa nepiekrīt tam, ka nodokļu dienests kavē normālu uzņēmējdarbību Latvijā.

"Runa ir par potenciāli nenomaksātiem nodokļiem ļoti lielos apmēros. Tie ir skaitļi, kas tuvojas 100 miljoniem eiro," — viņa piebilda.

Ilze Cīrule sāka darbu VID ģenerāldirektora amatā pērnā gada novembrī, sešus mēnešus pēc dienesta iepriekšējās vadītājas Ināras Pētersones atkāpšanās no amata.

Ziņu lente
0