Septembrī Klusajā okeānā turpināsies Krievijas un Ķīnas kopīgās mācības

© Sputnik / Sergey MelkonovĶīnas JKF sagādes kuģis "Lomahu" Rīgas ostā
Ķīnas JKF sagādes kuģis Lomahu Rīgas ostā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc mācību posma Baltijas jūrā Krievijas un Ķīnas JKF kopīgās mācības "Jūras sadarbība 2017" turpināsies septembrī Klusā okeāna reģionā.

RĪGA, 9. augusts — Sputnik. Krievijas un Ķīnas JKF kopīgo mācību "Jūras sadarbība 2017" otrais posms noritēs Vladivostokā, Japānas un Ohotskas jūrās laikā no 18. līdz 26. septembrim, informēja Klusā okeāna flotes gaisa aizsardzības preses dienesta informācijas nodaļas priekšnieks Vladimirs Matvejevs.

"Jūras sadarbības" pirmais posms notika jūlija beigās Baltijas flotē.

Smagais raķešu atomkreiseris Pjotr Veļikij - Sputnik Latvija
Viedoklis
Krievijas atomkreiseri cērt jaunu logu uz Eiropu

Mācības veidos divi posmi: krasta un jūras manevri. Mācību krasta fāze notiks Vladivostokā 18.-21. septembrī, tajā iekļautas apspriedes sadarbības jomā, taktiskās apspriedes, oficiālās pieņemšanas, sporta un kultūras pasākumi.

Manevri jūrā notiks no 22. līdz 26. septembrim Japānas jūras akvatorijā un Ohotskas jūras dienvidu daļā. To laikā kuģu ekipāžas uzlabos sakru iemaņas un kopīgās darbības palīdzības sniegšanai avarējušiem objektiem.

Karavīri uzlabos gaisa uzbrukuma līdzekļu atvairīšanu, kuģu manevrus taktiskajās grupās, artilērijas darbību pa jūras un gaisa mērķiem, pretzemūdeņu aizsardzības elementus un krājumu papildināšanu maršā. Jūrā noritēs arī helikopteru mācības.

Krievija un Ķīna regulāri organizē šāda veida mācības. To mērķis — jūras kara spēku sadarbības uzlabošana un cīņa ar dažādiem apdraudējumiem jūrā.

Ziņu lente
0