Krievija varētu palaist pasažieru vilcienus no Sanktpēterburgas uz Berlīni caur Rīgu

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Pāriet pie mediju bankasBerlīne
Berlīne - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasažierus varētu vest no Berlīnes caur Poliju uz Kaļiņingradu, savukārt no Kaļiņingradas caur Lietuvu un Latviju vilciens atgrieztos Sanktpēterburgā.

RĪGA, 5.augusts — Sputnik. AAS "Rossijskije žeļeznije dorogi" (RŽD) vērtē iespēju atvērt vilciena maršrutu Sanktpēterburga — Kaļiņingrada — Berlīne, kurš ies caur Latviju, Lietuvu un Poliju, raksta Mixnews.lv.

Par to paziņoja RŽD uzņēmuma vadītājs Kaļiņingradas apgabalā Viktors Golomolzins. Viņš pastāstīja žurnālistiem, ka šāda ideja tiek izskatīta.

Pasažierus varētu vest no Berlīnes caur Poliju uz Kaļiņingradu, savukārt no Kaļiņingradas caur Lietuvu un Latviju vilciens varētu doties uz Sanktpēterburgu. Tāpat Golomozins piebilda, ka šobrīd notiek diskusijas darba grupās, kuras ir potenciālas projekta dalībvalstu pārstāvji.

Двухэтажный поезд - Sputnik Latvija
Uz Daugavpili un Rēzekni varēs aizbraukt ar divstāvu vilcienu

RŽD Kaļiņingradas apgabala meitas uzņēmuma vadītājs pārliecināja, ka šāds projekts ir ekonomiski izdevīgāks, nekā maršruts starp Kaļiņingradu un Berlīni, kurš darbojās no 2003. līdz 2013.gadam.

Starp citu runājot, Latvijas Dzelzceļa pārstāvis Māris Ozols paziņoja, ka šobrīd tiek izskatīti starptautisko pasažieru dzelzceļa pārvadājumu attīstības iespējas, ņemot vērā faktu, ka pēdējā laikā to apjomi nokritās, raksta Vesti.lv ar atsauci uz aģentūru LETA.

Pēc Ozola vārdiem, Krievijas kolēģu piedāvātais maršruts ir viens no apspriestākajiem variantiem, un pagaidām tas atrodas tikai idejas līmenī. Piemēram, nav atrisināti izmaksu sadalīšanas jautājumi projekta dalībvalstu vidū.

Atgādināsim, ka šobrīd Baltijas valstīm ir grandiozi plāni būvēt dzelzceļu ar standarta Eiropas sliežu izmantošanu Rail Baltica, kura savienos Baltijas valstis ar Rietumeiropu. Saskaņā ar projektu, vienotam Eiropas sliežu ceļam, kuru lielākoties būvēs par ES naudu, ir jāsavieno Tallinu, Rīgu, Kauņu, Varšavu un Berlīni.    

Ziņu lente
0