Grupa Scooter uzstāsies Krimā, neskatoties uz Kijevas draudiem ar cietumsodu

© AP Photo / MARKUS SCHREIBERGrupa Scooter
Grupa Scooter - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācu grupas Scooter mūziķi 4.augusta vakarā uzstājās ZBFest festivālā Balaklavā.

RĪGA, 5.augusts — Sputnik. Vācu grupa Scooter atlidojusi Simferopolē, lai uzstātos ZBFest festivālā Balaklavā, vēsta Sputnik Igaunija un RIA Novosti. Ieprikš Vācijas tabloīds Bild paziņoja, ka mūziķiem varētu draudēt 8 gadu cietumsods par uzstāšanos Krimā.

Grupa Scooter ieradās Simferopolē ar nakts reisu 4.augustā. Vācu mūziķu ierašanās fotogrāfijas parādījās Simferopoles lidostas lapā Facebook.

"Lidojums bija labs, savukārt rīt man ir koncerts, " teica grupas līderis H.P. Baxxter naktī viņu sveikušajiem Simferopolē pielūdzējiem un organizatoriem.

Рекламный щит с символикой международного конкурса эстрадной песни Евровидение в Киеве. - Sputnik Latvija
Eiropas raidorganizāciju apvienība ieviesusi izmaiņas Eirovīzijas reglamentā

Jūnija sākumā izdevums Bild paziņoja, ka vācu grupas Scooter mūziķiem varētu draudēt astoņu gadu cietumsods par uzstāšanos mūzikas festivālā Balaklavā. Kā avīzei paskaidroja Ukrainas ģenerālprokurora vietnieks Jevgenijs Jeņins, saskaņā ar vlasts likumdošanu, "ārzemnieki var viesoties īslaicīgi okupētajās teritorijās tikai ar īpašu atļauju un ir jāveic iebraukšanu un izbraukšanu caur Ukrainas sauszemes robežkontroles punktiem".

"Par likuma pārkāpšanu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu no viena līdz astoņiem gadiem, atkarībā no apstākļiem, " paziņoja Jeņins.

Ierašanās gadījumā Krimā Scooter pārkāps vēl vienu Ukrainas likumu — "Par koncertu darbību", saskaņā ar kuru tikai ukraiņu firmas drīkst būt par koncertu organizētājiem Krimā. Scooter koncertu organizē Krievijas kompānija, atzīmēja tabloīds Bild.

Grupa vēlas iepriecināt fanus

Savukārt grupas menedžeris Jens Tele paziņoja, ka grupa vēlētos palikt malā no politiskajiem konfliktiem un dodas uz Krimu, lai iepriecinātu savus fanus.

Festivāla ZBFest organizatori pauduši nesaprašanu sakarā ar Kijevas draudiem.

"Mums liekas dīvaini dzirdēt apvainojumus, kuri adresēti pasaules mēroga mūziķiem, kuri savukārt dodas uz festivālu spēlēt foršu mūziku, tātad izplatīt kaut ko saprātīgu, labu, mūžīgu. Un pilnu nesaprašanu izraisa cietumsoda draudi attiecībā pret izpildītājiem," teica agrofirmas "Zolotaja Balka" ģenerāldirektora vietnieks Igors Tkačuks.

Organizators atgādināja, ka muzikālais festivāls ZBFest ir sociāls pasākums, kura mērķis ir dāvināt cilvēkiem neaizmirstamus svētkus burvīgā vietā. Tiek likts uzdevums apvienot cilvēkus uz mīlestības pamata pret labu mūziku, skaistu dabu un mākslu kopumā, teica Tkačuks.

"Mūsu festivālam nav nekāda politiska zemteksta. Mēs vispār negribam skanēt šādā nelabā, negatīvā kontekstā. Tieši otrādi, mēs vēlamies uzaicināt visus, tostarp Vācijas un Ukrainas pilsoņus, paklausīties labāko Krievijas un rietumu mūziķu uzstāšanās mūsu vīnogu dārzos un iegūt īstu dzīvesprieku! "uzsvēra aģentūras sarunas biedrs.    

Ziņu lente
0