Eiropas raidorganizāciju apvienība ieviesusi izmaiņas Eirovīzijas reglamentā

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasРекламный щит с символикой международного конкурса эстрадной песни "Евровидение" в Киеве.
Рекламный щит с символикой международного конкурса эстрадной песни Евровидение в Киеве. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar jaunajiem EBU noteikumiem visām Eirovīzijas dalībvalstīm ir jāgarantē, ka konkursa dalībniekam nevar aizliegt iebraukšanu konkursa rīkošanas valstī.

RĪGA, 2. augusts – Sputnik. Eiropas raidorganizāciju apvienība (EBU) grozījusi muzikālā konkursa Eirovīzija reglamentu, vēsta RIA Novosti.

EBU nosūtījusi jaunos noteikumus raidkompānijām, kas translē konkursu. Konflikts starp Ukrainu un Krieviju parādīja, ka konkurss nedrīkst būt politizēts un izmantots kā manipulēšanas instruments, atzīmēts dokumenta ziņojumā.

"(Šo principu) neievērošana nākotnē draudēs ar diskvalifikāciju visiem dalībniekiem un iesaistītajām raidkompānijām," — ziņo EBU.

Turklāt, saskaņā ar jaunajiem noteikumiem, visām pusēm, kuras piedalās konkursā, ir jāgarantē, "ka neviens no konkursa dalībniekiem vai delegācijas locekļiem nerada pamatus saskaņā ar likumu aizliegt viņa iebraukšanu konkursa norises valstī sakarā ar viņa biogrāfijas īpašībām", — teikts materiālā.

Eirovīzija 2017 notika maijā Kijevā. Pārstāvēt Krieviju vajadzēja Jūlijai Samoilovai. Dziedātāja ar kompozīciju Flame Is Burning izcīnīja uzvaru iekšējā konkursā dalībai Eirovīzijā. Ukrainas Drošības dienests aizliedza Samoilovai iebraukšanu valstī uz trim gadiem pēc viņas priekšnesuma Krimā. Kremlis UDD lēmumu nosauca par Eirovīzijas devalvāciju, bet Pirmais kanāls pieņēma lēmumu atteikties no "Eirovīzijas 2017" translācijas.

Ziņu lente
0