Politika

Paulauskas: Lietuvas politiskajai elitei atņemts personīgais viedoklis

© Foto : Remigijus GrubinskasRolands Paulauskas
Rolands Paulauskas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rolands Paulauskas uzskata, ka Lietuvas iedzīvotājiem nav paveicies, jo valsts valdība nesaprot, kādas intereses saduras Eiropā un nespēj perspektīvi domāt.

RĪGA, 4.augusts — Sputnik. Lietuvas Neatkarības akta parakstītājs Rolands Paulauskas RuBaltic portāla intervijā uzteica savu viedokli par cilvēkiem, kas stāv pie Lietuvas valdības grožiem, vēsta Sputnik Lietuva. Esošā valdība redz pasauli ļoti plakanu un vienveidīgu, un nesaprot, kādas intereses saduras Lietuvā un Eiropā, uzskata politiķis.

"Lietuvai pavisam nav paveicies, jo pie varas grožiem mūsu valstī stāv cilvēki, kuri neapzinās dziļos procesus. Viņi nespēj perspektīvi domāt," — saka viņš portāla intervijā.

Pēc Paulauskasa viedokļa, tas, kas šodien notiek pasaulē, vedīs pie kolosālām sekām uz gadu desmitiem tālāk. Cilvēkiem, kuri stāv pie stūres, būtu jāsaprot šīs lietas, taču, diemžēl, Lietuvas elite to nesaprot.

Viļņas panorāma. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lietuvas kompānijas tiek turētas aizdomās par Krievijai adresēto sankciju pārkāpumu

"Lietuvas politiskās elites neietilpst 15-20% cilvēkos, kuriem ir savs viedoklis un neatkarīgs saprāts <…> Lietuvas vispārējo politiku var salīdzināt ar pleksti. Šai plakanai zivij abas acis skatās vienā virzienā. Viņas izskats un skatiens ļoti skaidri atspoguļo mūsu varas iestāžu domāšanu, " saka Paulauskas.

Par valdošo partiju un premjerministru

Paulauskas uzskata, ka "Lietuvas zemnieku un "zaļo" savienības" partijas uzvara 2016.gada parlamenta vēlēšanās notika tikai tādēļ, ka cilvēki gribējuši kaut ko jaunu.

"Taču beigās pie varas nāca cilvēki, kuriem nav nekā kopīga — viņiem ir atšķirīgi uzskati un dažādas vērtības, tādēļ šodien valdībā ir tik daudz problēmu," — saka viņš.

Kas attiecas uz esošo premjerministru Sauli Skverneli, tad Paulauskas ir pārliecināts, ka viņš nesaprot sarežģītās rietumu finanšu sistēmas principus, kura pastāv uz parādu, emisijas un ne ar ko nenodrošinātas naudas pamata.

"Diemžēl jāatzīst, visbiežāk demokrātiskas vēlēšanas dažādās valstīs izmet politiskajā arēnā pavisam nejaušus cilvēkus, no kuriem pēc tam mēdz rasties tik daudz lielu problēmu. Lietuva šeit nav izņēmums, " noslēgumā teica viņš.

Ziņu lente
0