Lietuvas kompānijas tiek turētas aizdomās par Krievijai adresēto sankciju pārkāpumu

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasViļņas panorāma. Foto no arhīva
Viļņas panorāma. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar Seima deputātu datiem, trīs vietējie uzņēmumi darbojās Krimā par labu savām interesēm un neievēro kopējās Eiropas ierobežojošās direktīvas attiecībā uz Krieviju.

RĪGA, 1. augusts — Sputnik. Lietuvas Seima deputātu grupa pieprasījusi izmeklēt iespējamos pret Krieviju vērsto sankciju režīma pārkāpumu gadījumus no vietējo kompāniju puses, raksta Sputnik Lietuva.

Kā informē partijas "Tēvzemes savienība-Lietuvas kristīgie demokrāti" preses dienests, deputāti Žigimants Pavilenis, Laurīns Kasčūns un Radvile Morkunaite-Mikulene griezušies Lietuvas Saimniecības ministrijā un Ārlietu ministrijā ar prasību izmeklēt iespējamo pret Krieviju vērsto sankciju pārkāpumu no trīs Lietuvas kompāniju puses. Lietuvā reģistrētie uzņēmumi, iespējams, veic komercdarbību Sevastopolē un Krimā, tātad, pārkāpj 2014. gadā noteiktās ES sankcijas, teikts prasībā.

Kapitolijs Vašingtonā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
National Interest: Krievija gūs labumu ASV jauno sankciju rezultātā

Prasībā deputāti uzsver, ka vietējo uzņēmumu sankciju izpilde jānodrošina Lietuvas Republikas atbildīgajām institūcijām, un jebkura informācija par iespējamiem ES noteikumu pārkāpumiem uzmanīgi un atbildīgi jānovērtē.

Krievijas un Rietumu attiecības pasliktinājās Krimā un Ukrainā izveidojušās situācijas dēļ. 2014. gada jūlijā Eiropas Savienība un ASV ieviesa ierobežojošus pasākumus pret veselām Krievijas ekonomikas nozarēm. Rezultātā Krievija ierobežoja pārtikas produktu importu no valstīm, kas iniciējušas pret to vērstās sankcijas.

Krievijas valdība jau vairākkārt informējusi, ka rietumvalstu iecere saistīt sankcijas ar Minskas protokolu īstenošanu ir absurda, jo Krievija nav iesaistīta Ukrainas konfliktā un Minskas protokolus uz to attiecināt nav iespējams.

Ziņu lente
0