Politika

Spied "Man patīk" un kļūsti par deputātu: jaunās latviešu politiskās tehnoloģijas

© Foto : Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partijaЛатвийская социал-демократическая рабочая партия
Латвийская социал-демократическая рабочая партия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Sociāldemokrātiskā Strādnieku partija izdala vietas vēlētāju sarakstā savās sociālo tīklu lapās: spied "Man patīk" un uzraksti haštegu, padalies ar publikāciju un kļūsti par Saeimas deputātu kandidātu.

RĪGA, 2. augusts – Sputnik. Vecākā Latvijas politiskā partija izmanto mūsdienu tehnoloģijas un meklē Saeimas deputātu kandidātus sociālajos tīklos.

Latvijas Sociāldemokrātiskā Strādnieku partija (LSDSP), viena no vecākajām valstī, kādreiz varēja palielīties ar 14 deputātiem parlamentā, savukārt tās pārstāvis Gundars Bojārs bija Rīgas mērs. Taču tie laiki pagājuši – pēdējo reizi LSDSP tika pārstāvēta septītajā Saeimā 1998.-2002. gadā.

Turklāt Saeimā ir sociāldemokrātu frakcija, Eiroparlamentā ir Progresīvās sociālistu un demokrātu alianses latviešu deputāts Andrejs Mamikins, savukārt Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs pat domes kaķus sauc par "sociāldemokrātiskiem": biedrs Kuzja un biedrs Muris.

Taču tā ir cita sociāldemokrātiska partija, "Saskaņa", ar kuru tostarp konfliktē arī LSDSP acīmredzami zīmola dēļ.

Pašvaldību vēlēšanu laikā LSDSP mēra amatam izvirzīja savu kandidātu, bijušo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieku Normundu Vilnīti un atgādināja vēlētājiem, ka tai "nav sadarbības līguma ar agresīvas kaimiņvalsts valdošo partiju, kurai nav EP deputāta, kurš tur realizē kaimiņvalsts interesēm atbilstošu politiku, bet ir latviskai mentalitātei atbilstoša izpratne par sociāldemokrātiskām vērtībām ".

Neskatoties uz to, Rīgas vēlētāji vienprātīgi nobalsoja par "nepareizo" partiju, savukārt LSDSP galvaspilsētā ieguva tikai 0,23% balsu.

Saeimas vēlēšanas gaidot, LSDSP nolēmusi izmainīt taktiku un izmantot mūsdienu tehnoloģijas. Deputātu kandidātus meklē sociālajos tīklos. Partijas Facebook lapā ir izsludināts konkurss par tiesībām tikt iekļautiem LSDSP parlamenta sarakstā.

"Vēlies aktīvi ietekmēt procesus valstī? Piedalies konkursā par iespēju kļūt par Saeimas deputāta kandidātu Latvijas vecākajā un tradīcijām bagātākajā partijā – LSDSP!" — aicina LSDSP.

Lai to panāktu, vispirms nepieciešams nospiest "Man patīk" šai publikācijai, jāpadalās ar to savā lapā un jāpievieno haštags #lsdsp. Pat dīvaini ir, ka beigās var iegūt vietu partijas sarakstā, nevis, piemēram, alus kasti, kafijas mašīnu vai divas biļetes uz kādu siltu valsti.

Kopā oriģinālo publikāciju atbalstījuši 58 cilvēki (vēl 39 reaģējuši uz to ar smaidiņu), un 38 reizes ar to padalījās. Taču acīmredzami nepieciešamo deputātu skaits netika sasniegts, un publikāciju izplatīja atkārtoti.

Ziņu lente
0