Barselonā Katalonijas neatkarības atbalstītāji uzbruka autobusam ar tūristiem

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasBarselonas ainava. Foto no arhīva
Barselonas ainava. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aktīvisti atgādina, ka tā ir tikai viena no akcijām, kas vērstas pret tūrismu.

RĪGA, 31. jūlijs — Sputnik. Ar partiju "Nacionālās vienotības kandidatūra" saistītās jauniešu organizācijas Arran biedri, kuri cenšas panākt Katalonijas neatkarību no Spānijas, uzņēmušies atbildību par uzbrukumu tūrisma autobusam Barselonā, ziņo RIA Novosti.

Svētdien asociācija izplatīja sociālajos tīklos video, kurā redzams, ka četri jaunieši maskās apstāj tūristu autobusu ar pasažieriem uz ielas, pārdur riepas un raksta uz vējstikla "Tūrisms nogalina rajonus". Neviens tūrists vai šoferis nav cietis. Nedarbs notika jau ceturtdien, taču informācija par to saņemta tikai tagad.

Izplatītajā paziņojumā Arran apgalvo, ka tūrisms "iznīcina teritoriju un nolemj strādniekus nabadzībai".

"Pašreizējais tūrisma modelis, no kura mēs ciešam visās Katalonijas pavalstīs, iznīcina strādnieku iespēju cienīgi dzīvot. Mēs darbojamies likumīgās aizsardzības ietvaros pret modeli, kura mērķis ir pārvērst mūs par vergiem, bet valsti — par atrakciju parku, no kura iegūst tikai buržuāzija un kapitāls," — teikts organizācijas paziņojumā.

Aktīvisti atgādina, ka tā ir tikai viena no akcijām,kas  vērsta pret tūrismu. Pagājušajā nedēļā Arran veikusi līdzīgu akciju pilsētā Palma (Baleāru salas), bet Valensijā tās biedri "okupēja" apartamentus, lai paziņotu par to nelikumīgu izīrēšanu tūristiem.

Barselona. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Barselonas centru grib atbrīvot no viesnīcām

Galēji kreisā jaunatnes organizācija Arran nodibināta 2012. gadā. Tā piedalījusies skandalozās akcijās, kas saistītas ar Katalonijas neatkarības prasībām. Piemēram, martā tās aktīvisti uzbruka Tautas partijas pārstāvniecībai Barselonā, kā arī aplenca Barselonas biržu. Abu akcijas mērķis bija panākt referendumu par neatkarību.

Barselonas mēre Ada Kolau savā Twitter rakstīja, ka "protesti pret tūrismu nav pieļaujami ar cilvēku iebiedēšanu vai zaudējumu nodarīšanu".

Katalonijas galvaspilsētas padomnieks tūrisma jautājumos Augusti Koloms nosauca uzbrukumu par "atsevišķu gadījumu", paziņojot, ka tas neatspoguļo iedzīvotāju attieksmi pret tūristiem.

Tikmēr Barselonā bieži var redzēt uzrakstus pret tūristiem, turklāt pilsētā ir vairākas vietējo iedzīvotāju organizācijas, kas pieprasa risināt ar milzīgo tūristu plūsmu, piemēram, ar nelegālu mājokļu izīrēšanu saistītus jautājumus.

Ziņu lente
0