Barselonas centru grib atbrīvot no viesnīcām

© Sputnik / Мария Сибирякова / Pāriet pie mediju bankasBarselona. Foto no arhīva
Barselona. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Barselonas mēra atbalstītais plāns paredz piešķirt jaunas licences viesnīcām, viesu namiem vai citām naktsmītnēm viesu uzņemšanai tikai pilsētas nomalēs un ierobežotā skaitā.

RĪGA, 28. janvāris — Sputnik. Spānijas Katalonijas reģiona galvaspilsētas Barselonas pašvaldība ir aizliegusi jaunu viesnīcu veidošanu pilsētas centrā, lai tur ierobežotu tūristiem domāto apartamentu skaitu ar mērķi nomierināt iedzīvotājus, kurus satrauc pārmērīgi augstas nekustamo īpašumu cenas, vēsta aģentūra LETA.

Katalonijas karogs - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kungi un kalpi. Eirokolhozā – nekādas vienprātības

Neraugoties uz viesnīcu un uzņēmumu īpašnieku pretestību, pilsētas dome piektdien pieņēma Barselonas mēra Adas Kolau priekšlikumu. Kolau ir izpelnījusies uzmanību ar kampaņu pret banku pasūtītām cilvēku izlikšanām no mājokļiem.

Pieņemtais plāns paredz piešķirt jaunas licences viesnīcām, viesu namiem vai citām naktsmītnēm viesu uzņemšanai tikai pilsētas nomalēs un ierobežotā skaitā. Jaunas licences pilsētas centrā nav paredzēts piešķirt pat tad, ja kādas no tagadējām naktsmītnēm tiks slēgtas.

Saskaņā ar pašvaldības datiem Barselona 2016. gadā uzņēma 32 miljonus viesu, lai gan vairāk nekā puse ieradās vienas dienas vizītēs, pārnakšņojot tuvākajās piekrastes pilsētās vai uz kruīzu kuģiem.

Ziņu lente
0