Putins pastāstīja, cik daudziem amerikāņu diplomātiem nāksies pamest Krieviju

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piektdien Maskava ieviesa ierobežojumus attiecībā uz amerikāņu diplomātiem pēc tam, kad ASV Kongress atbalstīja likumprojektu par jaunām pret Krieviju vērstām sankcijām.

RĪGA, 31. jūlijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis par ASV diplomātisko misiju darbinieku skaita samazināšanu Krievijā par 755 cilvēkiem, vēsta RIA Novosti.

"ASV diplomātisko misiju Krievijā personāls samazinās par 755 cilvēkiem un būs tāds pats kā Krievijas diplomātisko misiju personāls Amerikā — 455 cilvēki no katras puses," — viņš sacīja intervijā, kas publicēta vietnē "Vesti.ru".

"Runājot par citiem iespējamiem pasākumiem vai par to, vai tas ir daudz vai maz no diplomātiska resora viedokļa, tas ir diezgan jūtami, jo līdz šim Krievijā strādāja vairāk nekā tūkstotis darbinieku — diplomātu un tehnisko darbinieku, un 755 cilvēkiem nāksies pārtraukt darbu Krievijas Federācijā. Tas ir jūtami," — viņš piebilda.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Politika
Baltais nams: Tramps atbalsta jaunās sankcijas pret Krieviju

"Jautājums ir, kas vēl ir jādara vai nav jādara, un kas mums paliek. Mums ir diezgan mazi tirdznieciskie un ekonomiskie sakari ar Amerikas Savienotajām Valstīm. Nevar pat salīdzināt ar tirdzniecības saišu apjomu, teiksim, ar Ķīnu, ar Eiropas Savienības valstīm, ar daudzām citām pasaules valstīm. Iespējas ir lielas, bet dažādu apstākļu dēļ apjoms nav liels," — uzsvēra prezidents.

Piektdien Maskava ieviesa ierobežojumus attiecībā uz amerikāņu diplomātiem pēc tam, kad ASV Kongress atbalstīja likumprojektu par jaunām pret Krieviju vērstām sankcijām. Dokuments vēl jāparaksta prezidentam, bet Baltais nams jau paziņojis, ka Donalds Tramps plāno likumu parakstīt.

Kā uzsvēra Krievijas ĀM, šīs darbības apliecina ASV "ārkārtīgo agresiju" starptautiskajās lietās.

Vienlaikus ar diplomātiskās pārstāvniecības personāla samazināšanu, no augusta ASV vēstniecība nevarēs izmantot vasarnīcu ciematā Serebrjanij Bor un noliktavas telpas Dorožnaja ielā Maskavā.

Ziņu lente
0