ES iniciēts sankciju process pret Poliju

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasEiropas Savienības un Polijas karogi
Eiropas Savienības un Polijas karogi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Savienība nosūtījusi Polijas valdībai rekomendāciju, kurā norādīts, ka valstij ir viena mēneša laikā jālikvidē pretenziju cēloņi.

RĪGA, 30. jūlijs — Sputnik. Polijas Ārlietu ministrija vēsta, ka "pieņēmusi zināšanai" Eiropas Savienības iniciēto sankciju procesu pret Poliju, informē Sputnik Baltkrievija.

Iepriekš Eiropas Komisija iniciēja sankciju procedūru pret Poliju, ņemot vērā valstī pieņemto tiesu reformu, kas neatbilst ES normatīvajiem aktiem.

"Ārlietu ministrija pieņēmusi informāciju par Eiropas Komisijas lēmumu uzsākt procedūru par dalībvalsts saistību neizpildīšanu," — teikts Polijas ĀM vietnē.

Resors pavēstījis, ka ir gatavs iesniegt EK saturīgu atbildi, un norādījis, ka tiesu priekšsēdētāju lomai valstī galvenokārt ir administratīvs raksturs un viņu darbības neietekmē pušu tiesisko stāvokli.

Polijas karavīru kapi Katiņā - Sputnik Latvija
Varšava pārmetusi Maskavai Otrā pasaules kara notikumu falsifikāciju

"Tikai tiesneši nodarbojas ar konkrētām lietām un vienmēr pieņem lēmumus svarīgos procedūras jautājumos," — uzsvēra ĀM.

Iepriekš EK paziņoja, ka iniciēs sankciju procedūru gadījumā, ja tiks pieņemts likums par vispārējo tiesu darbību, kā arī to, ka ir gatava atņemt Varšavai balsstiesības ES Padomē, ja valstī tiks atstādināti vai atvaļināti Augstākās tiesas tiesneši. Polijas varasiestādēm nosūtīta oficiāla rekomendācija, kurā norādīts, ka valstij ir viena mēneša laikā jālikvidē pretenziju cēloņi.

Iepriekš Polijas Seims un Senāts apstiprināja trīs likumus, kas paredz Nacionālās Tiesu padomes, Augstākās tiesas un vispārējo tiesu darbības reformas. Vēlāk valsts prezidents Andžejs Duda iekļāva dokumentos grozījumus, taču opozīcija uzskata, ka likumi neatbilst demokrātijas principiem.

Ziņu lente
0