Dana Reizniece-Ozola pastāstīja par nesaskaņām ar Latvijas Banku

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Banka un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības palāta nepiekrīt metodēm, ar kuru palīdzību valdība plāno finansēt veselības aprūpi: solidaritātes nodokļa saglabāšana un sociālo iemaksu paaugstināšana.

RĪGA, 27.jūlijs — Sputnik. Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola paskaidroja, kādēļ Latvijas Banka un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības palāta (LTRP) kritizē nodokļu reformu.

Latvijas Bankas pārstāvji vairākkārt skeptiski izteicās par nodokļu reformu: bankas vadītājs Ilmārs Rimšēvičs pateica, ka pēc savas būtības nesliktā iecere kompromisu sērijas dēļ pārvērtusies par čiksu, savukārt bankas monetārās politikas pārvaldes vadītājs Uldis Rutkaste apgalvoja, ka reformas ietekme uz ekonomikas attīstību būs minimāla.

Latvijas Banka - Sputnik Latvija
Uldis Rutkaste: esam zaudējuši nodokļu reformas mērķi

Šodien finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola nosauca šādas Latvijas Bankas un LTRP attieksmes iemeslus pret nodokļu reformu. Tas ir saistīts ar to, ka netiek atcelts solidaritātes nodoklis, teica viņa Latvijas Radio intervijā.

Ieprikš tik aplānots, ka nodokļu reformas ietvaros solidaritātes nodoklis tiks atcelts, taču šonedēļ valdība pieņēma lēmumu izmainīt to un turpmāk novirzīt iegūtos līdzekļus veselības aprūpei un sociālajai apdrošināšanai.

Kā vienu no galvenajiem Latvijas Bankas un LTRP kritikas iemesliem Reizniece-Ozola LTV raidījuma "Rīta panorāma" intervijā nosauca dažādo pieeju veselības aprūpes nozares finansēšanā.

Latvijas Banka piedāvāja ieviest atsevišķu maksājumu, LTRP gribēja savienot medicīnas nozares finansēšanu ar pievienotās vērtības nodokli, savukārt valdība nolēma paaugstināt sociālo iemaksu apmēru par vienu procenta punktu.

Pēc finanšu ministres vārdiem, valdības partneri bieži "redz sakoptu dārzu, taču ne mežu aiz tā".    

Ziņu lente
0