Latvijas prokuratūra pieprasa brīvības atņemšanu diviem Krievijas pilsoņiem

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas armija
Latvijas armija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viņiem draud sešu mēnešu cietumsods, savukārt par līdzdalību vainotajam Vladimiram Lindermanam – 200 stundas piespiedu darbu.

RĪGA, 27.jūlijs — Sputnik. Tuvojas beigām process par pret NATO vērstās akcijas dalībniekiem Ādažu militārajā bāzē. 26.jūlijā Rīgas rajona tiesā notika pušu klausīšanās, raksta BaltNews.lv.

Prokuratūra pieprasījusi piespriest Krievijas pilsoņiem Aleksandram Kurkinam un Andrejam Popko sešu mēnešu cietumsodu, savukārt līdzdalībā vainotajam Vladimiram Lindermanam — 200 stundas piespiedu darbu.

Ādažu poligons Latvijā. - Sputnik Latvija
Ādažu bāzē iekļuvušos Krievijas iedzīvotājus tiesās par huligānismu

Advokāti Jeļena Kvjatkovska un Imma Jansone uzstāja uz apsūdzēto nevainīgumu. Pēc advokātu viedokļa, apsūdzētajiem inkriminētais "huligānisma" pants, ir pilnībā nepiemērojams šai situācijai, savukārt Lindermana dalība akcijā nav pierādīta.

"Drošības policija vairākkārt ierosinājusi tieslietas pret Vladimiru Lindermanu. Divas reizes lietas tika izskatītas tiesā, un abas reizes tiesa spriedusi par viņa nevainīgumu. Tādēļ ir pamats uzskatīt, ka ir runa par mana klienta politisko vajāšanu, " atgādināja savas uzstāšanās laikā advokāte Kvjatkovska.

Sputnik Latvija rakstīja par Krievijas nacbolu lietu, kuri 2015.gada vasarā iekļuva Ādažu bāzē NATO mācību laikā ar pretkara plakātiem un bukletiem. Sākumā Drošības policija klasificēja lietu kā "terorismu un spiegošanu". Taču šobrīd piekrīt arī huligānismam. Vārdu sakot, aizstāvība cer, ka tiesa palīdzēs saskatīt atšķirību starp huligānismu un politisku akciju.    

Ziņu lente
0