Politika

"Vienotība" vairs nav vienota: no frakcijas izstājās pieci deputāti

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Vienotības" frakciju Saeimā pametuši pieci deputāti, kurus dēvēja par "partijas liberālo spārnu" – līdz vasaras beigām viņi izveidos savu centrisko partiju ar proeiropisku pozīciju.

RĪGA, 18.jūlijs – Sputnik. Saeimas deputāti Ints Dalderis, Ilze Viņķele, Lolita Čigāne, Aleksejs Loskutovs un Andrejs Judins izstājās no "Vienotības" partijas, vēsta Baltnews.lv.

Neskatoties uz to, viņi turpinās strādāt "Vienotības" frakcijā: kā paziņojusi tās vadītāja Solvita Āboltiņa, tie tika ievelēti no "Vienotības" saraksta un lielu ideoloģisku domstarpību jautājumos, ko izskata frakcija, nav. 

Judins paziņoja aģentūrai LETA, ka no partijas izstājušies deputāti turpinās konstruktīvu darbu un atbalstīs valdību.

Андрис Пиебалгс министр финансов председатель партии Единство - Sputnik Latvija
"Vienotībai" atņēma valsts finansējumu

Savukārt Čigane pastāstīja, ka šobrīd notiek darbs pie jaunas partijas izveidošanas, taču atturējās pagaidām nosaukt tās dalībniekus. Viņa atzīmēja, ka Latvijas politiskajā spektrā ir pieprasījums pēc centriskas partijas ar noteiktu proeiropisku pozīciju. Tās dibināšana paredzēta līdz vasaras beigām.

"Liberālais spārns"

Lolita Čigāne ir Saeimas Eiropas lietu komisijas vadītāja, Ilze Viņķele ir Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja.

Deputātu konflikts ar "Vienotības" partiju nobriedis jau sen. Viņķele un Čigāne bija tā saucamā "deputātu sešinieka" vidū, kurš pēc Laimdotas Straujumas valdības atkāpšanās neatbalstīja Āboltiņas kandidatūru premjerministra amatam. Viņi veica pārrunas ar Māri Kučinski viņa kandidatūras izvirzīšanai premjerministra amatā no valdošās koalīcijas, par ko tika piedāvāts izslēgt viņus no partijas.

Pēc partijas jaunās vadības ievēlēšanas pērnā gada vasarā Čigāne, Viņķele, Judins un Loskutovs, kurus sauca par "partijas liberālo spārnu", neiekļuva valdības sastāvā.

Ziņu lente
0