Donalds Tramps nolēmis pārtraukt Sīrijas opozīcijas apbruņošanu

© REUTERS / Henry RomeroASV Senāta loceklis Džons Makeins
ASV Senāta loceklis Džons Makeins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Senāta loceklis Džons Makeins paudis bažas par to, ka Sīrijas opozīcijas atbalsta pārtraukšana palīdzēs Krievijai.

RĪGA, 21. jūlijs — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps nolēmis pārtraukt CIP īstenoto Sīrijas opozīcijas — prezidenta Bašara Asada pretinieku — bruņošanas un militārās sagatavošanas programmu, vēsta RIA Novosti. Iepriekš izdevums Washington Post ziņoja, ka Baltais nams nav apstiprinājis CIP Sīrijas opozīcijas apmācību programmas pārtraukšanu.

ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Tramps pastāstīja par neformālo tikšanos ar Putinu Hamburgā

Krievijas Ārlietu ministrija norādījusi, ka Maskava pozitīvi uztver jebkurus pasākumus, kas ļautu samazināt spriedzi Tuvajos Austrumos. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs informēja, ka Krievijas un ASV vadītāju Vladimira Putina un Donalda Trampa apspriedē Hamburgā jautājums par palīdzību Sīrijas opozīcijai netika apspriests.

Savukārt ASV Senāta Bruņoto spēku komitejas vadītājs Džons Makeins paudis bažas, ka atbalsta sniegšanas pārtraukšana Sīrijas pretvalstiskajai opozīcijai nāks par labu Krievijai.

"Informācija par to, ka administrācija pātrauc Sīrijas opozīcijas atbalsta programmu, ir bezatbildīgi, tuvredzīgi un nāk par labu Krievijai un Asadam," — paziņojis Makeins Twitter mikroblogu tīklā.

​"Piekāpties Krievijai jebkādos jautājumos, ņemot vērā plašas stratēģijas trūkumu Sīrijā, ir bezatbildīgi," — piebilda Makeins atsevišķi izplatītā paziņojumā presei. Pēc viņa domām, Donalda Trampa administracija pagaidām nav iesniegusi nekādu koncepciju tālākajām darbībām Sīrijā un Tuvajos Austrumos kopumā. "Par amerikāņu stratēģijas galveno virzienu jākļūst Asada gāšanai," — piebildis politiķis.

Džons Makeins vada ASV Senāta Bruņoto spēku komiteju un ir viens no ietekmīgākajiem senatoriem. Pagājušonedēļ viņam tika veikta operācija ar mērķi atbrīvoties no asiņu sarecējuma virs acs, taču trešdien mediķi informēja, ka 80 gadus vecajam Makeinam diagnosticēts smadzeņu audzējs un tiek izskatītas dažādas ārstēšanas metodes. Pats ceturtdien atgriezās pie aktīvas darbības. 

Ziņu lente
0