Politika

Rinkēvičs neraizējas par provokācijām mācību "Rietumi" laikā

© Sputnik / Sergey MelkonovĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs
ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ārlietu ministrs atrodas darba vizītē Baltkrievijā, kuras laikā intervijā viņš pastāstīja par gaidāmajām Krievijas un Baltkrievijas mācībām un piegādēm no BelAES.

RĪGA, 19.jūlijs — Sputnik. ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs paziņoja baltkrievu portāla tut.by intervijā, ka neraizējas par provokācijām attiecībā pret Baltijas valstīm mācību laikā "Rietumi 2017", kuras notiks septembrī.

Viņš atzīmēja, ka Baltijas valstīs tāpat notiek mācības un atrodas NATO kontingenti.

"Pats galvenais ir meklēt ceļus, kā samazināt spriedzi mācību laikā. Šis jautājums ir jārisina diplomātiem vai politiķiem, nevis karavīriem, " teica Rinkēvičs.

Tāpat viņš komentēja savu aprīļa paziņojumu, ka Krievija "ievedīs armiju Baltkrievijā un aizmirsīs to tur". Pēc ministra vārdiem, bijušas militārās mācības, kuras pārauga eskalācijā, piemēram, 2008.gada manevri pie Gruzijas robežas.

Nav nekas pretī piegādēm no BelAES

Atbildot uz korespondenta jautājumu par Baltkrievijā būvēto Ostroveckas AES, Rinkēvičs paziņoja, ka Latvija "tieši runā ar baltkrievu kolēģiem" un neatbalsta Lietuvas pozīciju, ka staciju būvē ar pārkāpumiem.

BelAES vadības panelis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvija atbalstīs Lietuvas viedokli par BelAES drošību

"Mēs vēlamies lai gan SAEA, gan, iespējams, Eiropas Savienības eksperti novēro visu būvniecības procesu un sniedz izdara savus secinājumus. Es zinu, ka mūsu lietuviešu draugi stādīja priekšā faktus, mēs arī esam iepazīšanās procesā ar tiem. Taču es negribētu tagad izdarīt paziņojumus par to, ka kaut kas neatbilst vai neatbilst augstiem starptautiskiem standartiem pirms to izsecinātu eksperti, " uzsvēra ĀM vadītājs.

Turklāt, Latvija neizskata jautājumu par BelAES enerģijas boikotēšanu.

"Es nezinu, kā mēs spēsim atšķirt Ostroveckas AES enerģiju no citas elektroenerģijas, " paziņoja Rinkēvičs.

Tūristi un kravas

Aviācijas bāzes kuģis Admirālis Kuzņecovs - Sputnik Latvija
Krievija un Ķīna veiks savstarpējas militārās jūras mācības Baltijas jūrā

Noslēgumā ministrs atzīmēja ne tikai jaunos partnerus Latvijas  transporta sektorā, piemēram Ķīnu un Centrālās Āzijas valstis, bet arī pieminēja tūristu atgriešanos no Krievijas un Baltkrievijas.

ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs atrodas darba vizītē Baltkrievijā no 18. līdz 20.jūlijam. Tās ietvaros ieplānotas tikšanās ar Baltkrievijas premjerministru Andreju Kobjakovum valsts ĀM vadītāju Vladimiru Makeju, ekonomikas ministru Vladimiru Zinovski, kā arī ar pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem.    

Ziņu lente
0