Veselības ministre Anda Čakša trešo reizi kļūs par māti

© Foto : facebook / Anda CaksaVeselības ministre Anda Čakša
Veselības ministre Anda Čakša - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nākamā gada janvārī veselības ministrei Andai Čakšai piedzims trešais bērns; Ministru Kabineta normatīvie akti izrādījušies nesagatavoti šādam notikumu pavērsienam.

RĪGA, 19.jūlijs — Sputnik. Veselības ministres ģimenei gaidāms papildinājums — Anda Čakša nākamā gada janvārī trešo reizi kļūs par māti, raksta avīze Latvijas Avīze.

"Esmu solījusies strādāt līdz galam un tad varbūt kādu brīdi ņemšu pārtraukumu. Jaunībā varēju pateikt, es zinu, kā būs, cik ilgi nestrādāšu, bet tagad tomēr esmu piesardzīgāka, " teica ministre, piebilstot, ka vienojās ar premjerministru Māri Kučinski, ka strādās pilnu laiku, jo jūtas labi.

"Es vēlos, lai tas nestu skaidru pārliecību, ka sieviete var justies stabili arī vecumā 40+," ar lepnumu teica Čakša, kurai jau ir divi dēli — vienam no viņiem ir 21 gads, otram 10 gadi.

Kā pati ministre joko, ja apsolies katrus desmit gadus dzemdēt pa vienam bērnam, tad demogrāfiskā situācija Latvijā kļūtu labāka.

Normatīvajos aktos par Ministru Kabineta darba kārtību nekas netiek minēts par situācijām, kad ministrs dodas bērna aprūpes atvaļinājumā un par to, cik ilgi var ilgt šis atvaļinājums.

Latvijas veselības ministre Anda Čakša - Sputnik Latvija
Čakša kritizē Ģimenes ārstu asociāciju par spītību

Jurists Jānis Pleps, kurš ir ieguvis diezgan lielu pieredzi, strādājot valsts pārvaldē, kā arī Latvijas Universitātes juridiskajā fakultātē, uzskata, ka katram līdzīgam gadījumam var tikt izstrādāti grozījumi Ministru Kabineta darba reglamentā, līdzīgi tam, kā kādreiz Saeimas darba reglamentā tika ieviestas izmaiņas dēļ parlamenta deputātes Ineses Šleseres, kura aizgāja bērna košanas atvaļinājumā.

Tika noteikts, ka deputātiem ir tiesības slēgt mandātu uz dekrēta atvaļinājuma laika periodu. Turklāt, tiesības doties bērna kopšanas atvaļinājumā ir ne tikai sievietēm-deputātēm, bet arī vīriešiem, kuri kļuvuši par tēviem.

Pleps pateica, ka tas būs slikts signāls sabiedrībai, ja šādā situācijā Ministru Kabineta pārstāvi palūgs atkāpties no amata.

Premjerministrs padomās

Kā raksta Latvijas Avīze, šķiet, ka šī informācija negaidīti pārsteigusi pašu premjerministru Māri Kučinski, jo viņš atteicās atbildēt uz izdevuma žurnālista jautājumu, kas, ja radīsies tāda nepieciešamība, aizstās Andu Čakšu.

Ģimenes ārsti turpinās streiku - Sputnik Latvija
Kapitācijas klupšanas akmens: ģimenes ārsti turpinās streiku

Šodien LNT raidījumā "900 sekundes" Kučinskis teica, ka tas pats par sevi ir ļoti patīkams notikums, taču liek viņam domāt par risinājumu.

"Latiņa pacelta ļoti augstu, un man kā premjeram ir nepieciešams profesionāls ministrs, nevis cilvēks, kurš īslaicīgi ieņems vietu. Es ceru, ka veselības ministre Anda Čakša ļaus man šādu cilvēku atrast, " teica premjers.

Viņš piebilda, ka pirmais, kas viņam būs svarīgs, ir nevis partejiskā piederība, bet gan profesionālisms, jo iesāktās reformas ir jānoved līdz galam.

Ziņu lente
0