Politika

ZZS nepiekrīt Jāņa Dūklava demisijai

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийМинистр земледелия Латвии Янис Дуклавс
Министр земледелия Латвии Янис Дуклавс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdošā koalīcija vienojās par parlamenta komisijas izveidi, lai noteiktu "oligarhu sarunu" patiesīgumu, un nevienojās sakarā ar šajā lietā iesaistītā Jāņa Dūklava atkāpšanos no amata.

RĪGA, 18.jūlijs – Sputnik. Valdošās koalīcijas partijas apņēmušās izveidot parlamenta izmeklēšanas komisiju, kura izpētīs materiālus par "oligarhu pārrunām" viesnīcā Rīdzene, raksta LSM.lv.

Piedāvājums šādas komisijas izveidošanai nācis no "Vienotības" partijas. Saeima varētu šo jautājumu izskatīt jau piektdien, 21.jūlijā, ārkārtas sēdē. Plānots, ka komisija strādās 4 mēnešus. 

Pēc "Vienotības" valdības priekšsēdētāja Edvarda Smiltēna vārdiem, komisijai nāksies noteikt žurnāla Ir publicēto ierakstu autentiskumu. Otrais tās uzdevums – ar preses brīvību un dažādu ierobežojumu saistīto jautājumu apspriešana, par kuriem savulaik diskutēja "oligarhu sarunu" dalībnieki.

Tāpat Smiltēns paziņoja, ka "Vienotība" aicinājusi "zaļos" un zemniekus (ZZS) atsaukt no zemkopības ministra amata Jāni Dūklavu, jo viņa komunicēšana ar "trim A" (Šķēle, Lembergs un Šlesers) met ēnu uz visu valdību. Taču "Vienotība" tomēr nepieprasīs viņa atkāpšanos no amata.

Члены партии Единство - Sputnik Latvija
Politika
"Vienotība" vairs nav vienota: no frakcijas izstājās pieci deputāti

Saskaņā ar Ir publicēto informāciju, Dūklavam netieši pieder zemesgabals Rīgas Brīvostā, ko viņš nav norādījis savā deklarācijā. Pats viņš to kategoriski noliedz. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis šajā lietā pārbaudi.

Premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS) un ZZS parlamenta frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis paziņoja, ka Dūklavs jau sniedzis liecību gan korupcijas apkarošanas birojam, gan Valsts Ienākumu dienestam, un tikai pārbaužu rezultāti liks ZZS viņu gāzt.

Iepriekš Jaunā konservatīvā partija sastādīja manifestu, kurā tostarp prezidentam tika piedāvāts pieprasīt Dūklava un satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) atkāpšanos no amata, kuri iesaistīti "oligarhu pārrunās".

Ziņu lente
0