Politika

Baltajā namā paziņoja Krievijas diplomātiskā īpašuma atgriešanas nosacījumus

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Вашингтон
Города мира. Вашингтон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2016. gada decembra beigās Baraka Obamas administrācija apstiprināja sankciju kopumu dēļ "iesaukšanās vēlēšanās" un "spiediena uz amerikāņu diplomātiem", kuri strādā Krievijā.

RĪGA, 17. jūlijs – Sputnik. ASV negrasās atgriezt Krievijas diplomātisko īpašumu, nesaņemot "kaut ko pretī", paziņoja RIA Novosti Baltā nama augstā amatpersona. Tā aģentūras sarunas biedrs atbildēja uz jautājumu par to, kāda pozīcija šajā problēmā ir jaunajai ASV administrācijai. 

Piektdien ASV prezidenta palīga vietnieks Sebastjans Gorka paziņoja telekanāla CNN intervijā, ka Amerikas varas iestādes izskata Krievijai piederošā diplomātiskā īpašuma atgriešanas iespējas. Pēc ierēdņa teiktā, Vašingtona vēlas "dot iespēju" mijiedarbībai un sadarbībai ar Maskavu. 2016.gada decembra beigās Baraka Obamas administrācija apstiprināja sankciju kopumu dēļ "iesaukšanās vēlēšanās" un "spiediena uz amerikāņu diplomātiem", kuri strādā Krievijā.

Džuljans Asanžs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Asanžs komentējis Krievijas diplomātiskā īpašuma arestu ASV

Tostarp ASV liedza pieeju diviem dzīvojamiem kompleksiem – tā saucamām Krievijas pastāvīgo pārstāvju un Krievijas vēstniecības ārpilsētas vasarnīcām Ņujorkā un Vašingtonā, kas ir Maskavas diplomātiskais īpašums. Pirmdien Vašingtonā notiks otrais Krievijas ĀM vadītāja vietnieka Sergeja Rjabkova un ASV valsts sekretāra vietnieka politiskajos jautājumos Tomasa Šenona konsultāciju raunds, kurā puses apspriedīs tai skaitā arī jautājumu par diplomātisko īpašumu. No tikšanās rezultātiem atkarīgs, vai Maskava veiks atbildes pasākumus.

Pirmdien Federācijas Padomes Ārlietu komitejas vadītājs Konstantins Kosačovs paziņoja, ka Krievijai nāksies veikt atbildes pasākumus pret ASV. Pēc Senatora vārdiem, Maskavai "netiek atstāta izvēle".

Komentējot Baltā nama pārstāvja vārdus, Kosačovs paziņoja, ka izvirzītie nosacījumi ir "kārtējais mēģinājums virzīt nacionālo tiesību prioritātes koncepciju pāri starptautiskajām".

Ziņu lente
0