Ornellai Muti piespriests sods par vakariņām ar Putinu

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasАктриса Орнелла Мути
Актриса Орнелла Мути - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Muti iesniegusi viltotu izziņu par slimību teātrī, kur bija paredzēta viņas uzstāšanās. Drīz pēc tam presē parādījās ziņa, ka tās pašas dienas vakarā Muti piedalījusies labdarības vakariņās, ko apmeklējis Krievijas līderis Vladimirs Putins.

RĪGA, 8. jūlijs — Sputnik. Itāļu kino zvaigznei Ornellai Muti piespriesta soda nauda 500 eiro apmērā un nosacīts ieslodzījums uz laiku līdz sešiem mēnešiem par viltus slimības lapu, kas ļāva viņai atcelt izrādi Itālijā un doties uz Krieviju, lai piedalītos labdarības vakariņās ar prezidentu Vladimiru Putinu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz laikrakstu Il Gazzettino.

Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Stouns par Putinu: Domā kā šaha spēlētājs un mīl sievietes

Tiek ziņots, ka 2010. gadā Muti iesniegusi viltotu izziņu par slimību vienā no Pordenonas teātriem, kur bija paredzēta viņas uzstāšanās. Aktrise lūgusi "piecas dienas atpūtas" it kā diagnosticēta laringofaringīta dēļ, un atlikusi izrādi.

Drīz pēc tam presē parādījās ziņa, ka tās pašas dienas vakarā Muti piedalījusies labdarības vakariņās Sanktpēterburgā, ko apmeklējis Krievijas līderis Vladimirs Putins un Holivudas aktieris Kevins Kostners. Pēc notikušā teātra administrācija iesniegusi prasību pret aktrisi.

Tiek atzīmēts, ka kasācijas tiesa mīkstinājusi pirmās Pordenones tiesas instances 2015. gada sodu, samazinot sodu un cietuma termiņu, kā arī mainot apsūdzību krāpšanā ar atbildību pastiprinošiem apstākļiem uz viltošanas mēģinājumu.

Muti varētu izvairīties no cietumsoda, izmaksājot teātrim trīsdesmit tūkstošus eiro. Turklāt zvaigznei būs jāsedz tiesas izdevumi 3,6 tūkstošu eiro apmērā.

Ziņu lente
0