Stouns par Putinu: Domā kā šaha spēlētājs un mīl sievietes

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasVladimirs Putins. Foto no arhīva
Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vladimirs Putins ir labā fiziskā formā, pats vada mašīnu, domā kā šaha spēlētājs un mīl sievietes. Šādus iespaidi palikuši amerikāņu režisoram Oliveram Stounam pēc tikšanās ar Krievijas prezidentu.

RĪGA, 9.jūnijs — Sputnik. Amerikāņu režisors Olivers Stouns, kurš nofilmēja dokumentālo filmu "Intervija ar Putinu" pastāstīja avīzei The New York Post par personīgajiem iespaidiem no tikšanās ar krievu prezidentu.

"Viņš pats vada mašīnu un domā kā šaha spēlētājs, " tā Krievijas prezidentu raksturoja Stouns.

Kopš pirmdienas, 5.jūnija, ASV kabeļtelevīzijas kanālā Showtime ir skatāma Stouna dokumentālā filma "Intervija ar Putinu", kuru režisors gatavojis divus gadus. Stouna filma, ar kuras daļām iepazinušies daži žurnālisti, jau izraisījuši daudzu ASV mediju kritiku. Filmas autoru vaino par prokrievisku pozīciju un simpātiju pret Krievijas vadītāju, vēsta Sputnik Igaunija.

NBC News raidījumu vaditāja Megana Kellija - Sputnik Latvija
Amerikāņu žurnāliste pastāstījusi par iespaidiem pēc intervijas ar Putinu
Savukārt, Stouns paziņoja, ka ar savas filmas palīdzību par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu viņš cenšas nepieļaut tālāku Krievijas un ASV attiecību pasliktināšanos.

Star tribune intervijā par savas filmas mērķi Stouns pateica: "Tas ir ārkārtīgi svarīgi ASV — saprast citādu viedokli. Esmu ieinteresēts, lai novērstu tālāku attiecību pasliktināšanos."

Intervijas ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kuras arī kļuva par jaunās filmas pamatu, sākās laikā, kad Stouns strādāja ar filmu par bijušo ASV NDA darbinieku Edvardu Snoudenu, kurš tagad dzīvo Krievijā. Pēc Stouna vārdiem, Vladimirs Putins piekrita intervijām, jo "gribētu tikt sadzirdēts". "Plus, es domāju, ka daudzi mani jautājumi bija priekš viņa sava veida izaicinājums, " piebilda Stouns The New York Post intervijā.

Pēc režisora vārdiem, viņš centās uzdot Putinam negaidītus jautājumus, pat par to, cik labi guļ Krievijas prezidents.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Putins par NATO izdevumu palielināšanu: pret ko karot taisāties?
"Viņš teica, ka guļot labi. Ja es būtu viņa vietā, es ļoti uztrauktos. Laikam Putinam palīdz džudo," teica Stouns. Krievijas prezidentam ir melnā josta karatē, un viņš nodarbojas ar džudo kopš 11 gadu vecuma.

Tāpat Stouns atzīmēja Krievijas prezidenta apbrīnojamo fizisko formu, kurš nodarbojas ar peldēšanu un svara celšanu.

"Es neietu ar viņu uz svaru celšanas zāli. Viņš ir lieliskā formā. Es domāju, es būtu nosarcis, " pastāstīja Stouns.

Tāpat amerikāņu režisors pastāstīja, ka viņu pārsteidza tas, ka Vladimirs Putins izturējās ļoti brīvi interviju laikā, kuras norisinājās viņā mājās, darba kabinetā vai mašīnā pa ceļam kaut kur. Režisors nepamanīja arī nekādas "plātīšanās" par to, kas ir prezidentam visapkārt.

"Putinam ir laba vasarnīca. Taču es neredzēju nekādas jahtas vai milzīgas savrupmājas, " paziņoja Stouns.

Režisors atzīmēja, ka, pēc viņa viedokļa, Vladimirs Putins mīl sievietes.

"Viņš mīl sievietes un praktiski staroja, kad blakus atradās mana sieva, " teica Stouns.

Президент РФ В. Путин дал интервью американскому телеканалу NBC - Sputnik Latvija
Eksperts par Putina interviju NBC: saruna bija diezgan skarba

Tāpat Režisors izteica savas domas  par to, kas varētu nospēlēt Vladimira Putina lomu, ja viņš filmētu mākslas filmu par Krievijas līderi.

"Pirmais, kurš ienāk prātā ir Džeremijs Renners, viņš ir mazliet līdzīgs Putinam. Bet Putins ir ļoti gudrs. Es nezinu, cik gudrs ir Renners. Leonardo Di Kaprio varētu līdzināties Putinam, viņš arī Ļeņinu varētu nospēlēt, " pastāstīja režisors.

Taču noslēgumā Stouns pateica, ka diez vai sadūšotos uzņemt mākslas filmu par Putinu, jo nezina, "ko vēl varētu tajā izteikt".

Pilna filmas "Interija ar Putinu" četru sēriju versija tiks rādīta no 12. līdz 15. jūnijam.

Ziņu lente
0