Krievija un ASV vienojušās par pamieru Sīrijas dienvidrietumos

© REUTERS/Steffen KuglerПрезидент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп
Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas un ASV prezidentu pārrunās Hamburgā situācijai Sīrijā tika veltīta lielā daļa laika, informēja ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons.

RĪGA, 8. jūlijs — Sputnik. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs sarunā ar žurnālistiem apstiprināja informāciju par to, ka KF un ASV ir gatavas pasludināt apšaudes pārtraukšanu Sīrijas dienvidrietumos no 9. jūlija, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Lavrovs atzīmēja, ka puses vienojušās par dažiem konkrētiem jautājumiem.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Putins un Tramps tiksies pirmo reizi

"Pirmkārt, burtiski šodien (saruna noritēja 7. jūlijā — red.) Jordānijas galvaspilsētā Ammānā noslēdza darbu eksperti no Krievijas, ASV un Jordānijas. Viņi saskaņoja memorandu par deeskalācijas zonas izveidi Sīrijas dienvidrietumos: Derā, Kuneitras un Es Suveidas rajonos. Šajā zonā spēkā stāsies apšaudes pārtraukšanas režīms no 9. jūlija pl. 12 dienā pēc Damaskas laika," — uzsvēra Lavrovs.

Krievija un ASV uzņēmušās saistības nodrošināt apšaudes pārtraukšanas režīma izpildi ar šajos rajonos dislocētajiem grupējumiem. Turklāt rajonā tiks nodrošināta humanitārā pieeja. Drošībai sekos militārā policija, ko koordinēs ASV un Jordānija.

Krievijas un ASV prezidentu pirmā tikšanās notika Hamburgā G20 samita laikā un ilga gandrīz divarpus stundas.

ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons pavēstīja žurnālistiem, ka Tramps un Putins centušies noskaidrot, "kurp mēs virzāmies" un to, kā konfliktu Sīrijā redz abas puses — viedokļu sakritības un atšķirības.

"Tā bija ārkārtīgi svarīga tikšanās. Mums ir tik daudz apspriežamu tēmu, un tas ir labs starts," — uzsvēra ASV valsts sekretārs.

Ziņu lente
0