Putins ieradies Hamburgā, lai piedalītos G20 samitā

© Sputnik / Алекс Панциков / Pāriet pie mediju bankasGatavošanās samitam G20 Hamburgā
Gatavošanās samitam G20 Hamburgā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Hamburgā darbu sācis "Lielā divdesmitnieka" samits, kurā gaidāma Krievijas prezidenta Vladimira Putina un ASV vadītāja Donalda Trampa pirmā personīgā tikšanās.

RĪGA, 7. jūlijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins ieradies Hamburgā, lai piedalītos G20 samitā, kas notiks 7.-8. jūlijā.

Putins piedalīsies dažādiem jautājumiem veltītās darba sēdēs, kā arī neformālā apspriedē, kas veltīta terorisma apkarošanai.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Putins un Tramps tiksies pirmo reizi

Gaidāms, ka samitā notiks Putina un ASV vadītāja Donalda Trampa pirmā tikšanās. Domājams, valstu vadītāji apspriedīs situāciju Sīrijā un Ukrainā, kā arī starptautiskā terorisma problēmas.

Putins tiksies arī ar kolēģiem no Francijas, Vācijas un Turcijas, kā arī Japānas un Austrālijas premjerministriem.

Pasākuma priekšvakarā vācu avīze Handelsblatt publicēja Krievijas prezidenta rakstu, kurā viņš izvērtēja kopīgo darbu G20 ietvaros. Pēc Vladimira Putina domām, aizvadītajos gados G20 ir apliecinājusi, ka tas ir nepieciešams pasaules vadošo ekonomiku interešu un viedokļu saskaņošanas mehānisms, kas devis iespēju pārvarēt finansiāli ekonomiskās krīzes sekas, turklāt G20 izdevies rast daudzu iesīkstējušu problēmu risinājumu.

Krievijas valsts vadītājs uzsvēra, ka Krievijas Federācija ir gandarīta par tādu jautājumu iekļaušanu G20 dienas kārtībā, kā pretošanās terorismam un korupcijas apkarošana, migrācijas jautājumi un klimata izmaiņas.

Ziņu lente
0