Ģimenes ārsti nepiekrīt strādāt par 1049 eiro mēnesī

© Sputnik / Sergey MelkonovĢimenes ārsti nepiekrīt strādāt par 1049 eiro mēnesī
Ģimenes ārsti nepiekrīt strādāt par 1049 eiro mēnesī - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Streiku uzsākušie mediķi nav apmierināti ar Latvijas Veselības ministrijas piedāvātajām algām.

RĪGA, 3.jūlijs — Sputnik. Ģimenes ārsti nav apmierināti ar darba algu 1049 eiro apmērā, kuru viņiem piedāvā Veselības ministrija 2018.gadā. Iemesls, jo tas ir mazāk, nekā saņem citu specialitāšu ārsti, teica Latvijas Radio Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide.

Nākamgad Veselības ministrija piedāvāja ģimenes ārstiem darba algu 1049 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas, kas ir apmēram par 200 eiro mazāk nekā citu ārstu alga. Šāds piedāvājums neapmierināja ārstus, apstiprināja Veide, neskatoties uz to, ka tagad viņi vidēji saņem 886 eiro. Lieta tāda, ka pat ar algas paaugstinājumu viņi saņemtu par 200 eiro mazāk nekā viņu kolēģi, un kopš 2020.gada par 320 eiro mazāk.

Mediķis - Sputnik Latvija
Rezidentūras mediķi atteikušies aizvietot ģimenes ārstus streika laikā

Veide salīdzināja ģimenes ārstu ar slimnīcas nodaļas vadītāja amatu, jo viņš nodarbojās ne tikai ar ārstēšanu, bet vēl arī vada savu praksi. Un tādēļ viņa algai ir jābūt lielākai, nekā citiem mediķiem.

Iepriekš veselības ministre Anda Čakša pastāstīja Latvijas televīzijas raidījumam "Rīta panorāma", ka ģimenes ārstiem jau vairakkārt tika paskaidrota starpība starp mediķu algām. Tā, dažiem citiem ārstiem, kuri strādā stacionāros, tiek piemaksāts par darbu nakts laikā. Ģimenes ārsti naktī guļ.

Tāpat asociācijas vadītāja atgādināja, ka par ģimenes ārstu streika iemeslu kļuvusi ne tikai alga. Otrais lūzuma punkts ir nozares reforma, ko virza veselības ministre, trešais ir elektroniskās veselības sistēmas ieviešana, kuru ģimenes ārsti uztvēra ar neapmierinātību.    

Ziņu lente
0