Kijevā parādījās plakāti, kuri krievu valodu pielīdzina infekcijai

© Sputnik / Алексей Фурман / Pāriet pie mediju bankasKijevā
Kijevā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kas ir pretkrieviskās reklāmas kampaņas pasūtītājs, nav zināms.

RĪGA, 3.jūlijs — Sputnik. Sociālo tīklu lietotāji pievērsa uzmanību uz pretkrieviskiem plakātiem Kijevā, kuros krievu valoda tiek pielīdzināta lipīgai infekcijai, kura "sagrauj nervu sistēmu", vēsta RIA Novosti ar atsauci uz "Vesti"

Plakāta stūrī ir sastopams "Daktera Banderas klīnikas" logo. Plakātā attēlota sieviete ar izbāztu mēli, kurš ir iekrāsots Krievijas karoga krāsās. Banera autori nedivdomīgi tēmē uz to, ka krievvalodīgiem cilvēkiem ir zems IQ, un viņi cieš no alkoholisma. Plakātā tāpat figurē tādi vārdi kā nāve, imperiālisms, agresija. Turklāt, krieviski runājošiem pilsoņiem rekomendē izskalot muti.

Krimas pussalas ainava. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Porošenko uzdevis mainīt Krimas statusu Konstitūcijā

Kas ir pretkrieviskās reklāmas kampaņas pasūtītājs, nav zināms. Plakātā ir Mūsdienu mākslas centra M17 logotips, taču muzeja direktora vietnieks Rostislavs Bilders paziņoja "Vesti", ka organizācijai nav nekādu sakaru ar šo reklāmu.

Iepriekš Radā reģistrēja likumprojektu, kurš paredz ukraiņu valodas dominēšanu visās dzīves sfērās — valsts iestādēs, tiesās, veikalos, skolās, slimnīcās. Ukraiņu valodā grib iztulkot vismaz pusi no valstī izdotajām grāmatām, lielāko daļu avīžu, žurnālus, interneta mājas lapas un pat sociālos tīklus. Vēl jo vairāk, par krievu valodu grib sodīt.    

Ziņu lente
0