Krievija un ASV strādā pilsētu sadraudzības foruma organizēšanā

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasФлаги США и России
Флаги США и России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rossotrudņičestvo un Valsts Departaments plāno savstarpējus projektus kultūras, sporta un izglītības jomā.

RĪGA, 1. jūlijs – Sputnik. Krievija un ASV strādā pilsētu sadraudzības foruma organizēšanā, pavēstīja RIA Novosti Rossotrudņičestvo vadītāja vietnieks Aleksandrs Radkovs.

"Mēs sākam izstrādāt liela abpusējo Krievijas un Amerikas pilsētu sadraudzības foruma organizēšanas ideju tuvākajā perspektīvā," — teica Radkovs aģentūrai pēc savas vizītes Vašingtonā un tikšanos ASV Valsts Departamentā. Krievijai un ASV ir ap 70 spēkā esošu sadraudzības sakaru.

Pēc viņa vārdiem, "amerikāņu kolēģi uzsvēra ieinteresētību savstarpējos projektos kultūras, sporta un izglītības jomā". "Mēs piekrītam šādai pozīcijai," — piebilda viņš.

"Mēs vienojāmies darba kārtībā uzturēt kontaktus un sekmēt konkrētus projektus,"- piebilda aģentūras sarunbiedrs.

Куранты на Спасской башне - Sputnik Latvija
Politika
ASV ar aizkavēšanos apsveica Krievijas iedzīvotājus Krievijas Dienā

Šajā sakarā Radkovs apstiprināja ielūgumu amerikāņu pusei uz Pasaules jauniešu un studentu festivālu Sočos un Maskavā 2017. gada rudenī. "Festivāla ietvaros notiks ministrijas augstāko valsts amatpersonu tikšanās par jauniešu politikas realizēšanu savās valstīs," — atzīmēja aģentūras vadītāja vietnieks. Iepriekš ielūgums piedalīties tika nosūtīts ASV pusei ar ĀM starpniecību.

Radkovs tāpat atzīmēja, ka 2019. gadā ASV teritorijā plānots organizēt festivālu "Krievu Sezonas".

ASV vizītes laikā, 24. jūnijā Vankūverā (Vašingtonas štats) Rossotrudņičestvo vadītāja vietnieks atklāja svinīgu ceremoniju par godu 80. gadadienai kopš pirmā lidojuma bez pārsēšanās no Padomju Savienības uz ASV, ko īstenojuši padomju lidotāji Valērija Čkalova vadībā. Tāpat Radkovs viesojās Sietlā, Sanfrancisko, Ņujorkā un valsts galvaspilsētā Vašingtonā, kur tikās ar Krievijas tautiešiem, kultūras centru un vietējo krievvalodīgo skolu vadītājiem.

Ziņu lente
0