Politika

ASV ar aizkavēšanos apsveica Krievijas iedzīvotājus Krievijas Dienā

© Sputnik / Владимир Сергеев / Pāriet pie mediju bankasКуранты на Спасской башне
Куранты на Спасской башне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ceturtdien ASV ar aizkavēšanos apsveica Krievijas iedzīvotājus ar 12. jūnijā nosvinētajiem nacionālajiem svētkiem – Krievijas Dienu.

RĪGA, 16.jūnijs – Sputnik. ASV Valsts sekretārs Rekss Tilersons apsveica "prezidenta Trampa un amerikāņu tautas vārdā visu Krievijas tautu", vēsta RIA Novosti.

Viņš atgādināja, ka "attiecību pirmsākumi starp ASV un Krieviju meklējami amerikāņu republikas pastāvēšanas pirmajās dienās".

"Šodien mūsu valstis dala unikālu atbildību par miera un stabilitātes uzturēšanu pasaulē, kā arī sadarbojas globāla mēroga jautājumos," — atzīmēja Valsts sekretārs. Viņš uzsvēra, ka "vislabāk tas izdodas, kad mēs stāvam kopā, lai atbalstītu cilvēces cieņas un brīvības pamatvērtības".

"Kad jūs svinat Krievijas Dienu, ziniet, ka ASV kopā ar jums godā jūsu neatkarību kā valsti ar bagātām tradīcijām un iespējām," — teica Tilersons.

Iepriekš Krievijas vēstniecība ASV paziņoja, ka pirmo reizi daudzu gadu laikā nav saņēmusi Amerikas varas iestāžu apsveikumus Krievijas Dienā. Valsts Departamentā paskaidroja, ka Donalda Trampa administrācija izmainījusi oficiālo apsveikumu procedūru, tagad tās nodod ar vēstniecību starpniecību atbilstošajās valstīs.

Ziņu lente
0