Daugavpilī no darba atstādināts pašvaldības policijas vadītājs

© Rīgas Pašvaldības policijaРижская муниципальная полиция
Рижская муниципальная полиция - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daugavpils dome saņēmusi vairākas sūdzības par pašvaldības policijas darbu un tās priekšnieku.

RĪGA, 1. jūlijs – Sputnik. Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš uz trīs mēnešiem atstādināja no darba pašvaldības policijas priekšnieku Vladimiru Gudakovski, vēsta nasha.lv.

Andrejs Elksniņš - Sputnik Latvija
Elksniņš ievēlēts Daugavpils mēra amatā

Gudakovskim aizliegts nākt uz darbu un pildīt savus pienākumus, taču viņš saņems savu vidējo darba algu. 

Kādā no sūdzībām teikts, ka pašvaldību policijas priekšnieks neveica pārbaudi sakarā ar dienesta ieroča izmantošanu, psihiski ietekmē darbiniekus. Citā sūdzībā privātpersona sūdzējās uz policijas vienaldzību attiecībā uz viņa iesniegumu par sabiedriskās kārtības pārkāpumu. Trešajā teikts, ka cietušā tiesības netika ņemtas vērā. Bija arī citi pārkāpumi. Turklāt, Latgales apgabala tiesa apstiprināja vairāku Gudakovska pieņemto lēmumu nelikumību un atcēla tos. 

Jaunā Daugavpils vadība nolēma, ka Gudakovski varētu atstādināt no amata un aizliegt viņam atrasties dienestā, lai vispārējas un objektīvas pārbaudes laikā viņam nebūtu iespējas ietekmēt pašvaldības policijas darbiniekus.

Policijas automašīna - Sputnik Latvija
Kāp ārā, tālāk netiksim! Par ko policijai atļauts noņemt jūsu auto numurzīmes

Vērts atzīmēt, ka Daugavpils Pašvaldības policija tika izveidota 1994.gada 22.decembrī un visu šo laiku to vadījis Vladimirs Gudakovskis. Policijas pamatuzdevums ir nodrošināt sabiedrisko kārtību pilsētā, kontrolēt noteikumu un lēmumu ievērošanu, kurus pieņem dome. Mūsdienās policija savā darbā izmanto mūsdienīgus tehniskos palīglīdzekļus, tostarp videonovērošana; šeit strādā velopatruļa un mobilās grupas. Policisti cieši sadarbojas ar valsts un pašvaldības struktūrām.

Pilsētas policijas darbiniekiem notiek pieredzes apmaiņa ar kolēģiem no citām valstīm, uzstājas ar ziņojumiem Eiropas konferencēs. Piedalīšanās dažāda līmeņa sporta sacensībās ir neatņemama inspektoru fiziskās sagatavotības daļa.

Sabiedrības drošības nodrošināšana ir Daugavpils domes prioritāro virzienu skaitā, tādēļ 2017.gada budžetā ir paredzēti līdzekļi pašvaldības policijas attīstībai un stiprināšanai.

Ziņu lente
0