Rinkēvičs pareģo mēģinājumus ietekmēt Saeimas vēlēšanas

© Foto : Saeimas Preses dienestsBalsošana. Foto no arhīva
Balsošana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Latvijas ārlietu ministra domām, valstij nāktos gatavoties informācijas uzbrukumam sociālajos tīklos un medijos.

RĪGA, 30. jūnijs — Sputnik. Gaidāmi centieni no ārvalstīm ietekmēt nākamgad paredzētās Saeimas vēlēšanas, programmas Rīta Panorāma ēterā pauda ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Fotoreportieri preses konferencē - Sputnik Latvija
Latvija – informācijas kara alvas zaldātiņš

Viņaprāt, jābūt gataviem informācijas uzbrukumam sociālajos tīklos un medijos.

Rinkēvičs ierosina atteikties no domas par to, ka Latvija ir maza un nevienu tā neinteresē, jo dažas valstis meklējot vājās vietas ES un NATO.

Runājot par ģeopolitisko situāciju Latvijā, Rinkēvičs nosauca to par "stabili nemainīgu", taču pie tam saspringtu. No vienas puses, Latvijā dislocēti NATO pastāvīgie spēki, no otras — ir situācija Ukrainā, turklāt septembrī pie Latvijas robežām notiks plašas Krievijas un Baltkrievijas mācības "Rietumi 2017". Iepriekš ārlietu ministrs stāstīja, ka Latvijai nāktos sagatavoties dažādiem šo mācību scenārijiem.

Savu viedokli Rinkēvičs izpauda arī par Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa ideju par visas tautas ievēlētu prezidentu un viņa pilnvaru paplašināšanu.

Patriot. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Washington Post: ASV novēros mācības "Rietumi 2017" no Baltijas

Viņš paziņoja, ka saprot prezidentu, taču, no otras puses, pret reformu tik īsā laika sprīdī esot jāizturas piesardzīgi.

Iepriekš jau ziņots, ka Vējonis parlamenta pavasara sesijas pēdējā sēdē aicināja deputātus piešķirt pilsoņiem tiesības ievēlēt valsts vadītāju un nosūtīt izskatīšanai nepieciešamos grozījumus Satversmē šī gada rudenī.

Runājot par nepieciešamību paplašināt prezidenta pilnvaras, Vējonis pieminēja tiesības iniciēt Saeimas atlaišanu.

Pašreizējā likumdošana nosaka, ka Latvijas prezidentu ar balsu vairākumu  ievēl Saeimas deputāti. Viņa pilnvaras ilgst četrus gadus. Prezidenta kandidatūru jāatbalsta vismaz 51 cilvēkam. Raimonds Vējonis tika ievēlēts 2015. gadā, tātad tiešās prezidenta vēlēšanas varētu notikt jau 2019. gadā.

Ziņu lente
0