Koalīcija vienojusies par ienākumu nodokļa progresīvo likmi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ienākumiem līdz 20 tūkstošiem eiro likme būs 20%, ienākumiem no 20 līdz 55 tūkstošiem eiro – 23%, bet ienākumiem virs 55 tūkstošiem eiro – 31%; lielo algu saņēmējiem netiks pielietots solidaritātes nodoklis.

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Vadošā koalīcija šodien vienojās diferencēt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmi 20%, 23% un 31% apmērā, vēsta focus.lv, atsaucoties uz premjerministra Māra Kučinska teikto.

Nodokļu reformas modelis tiks prezentēts ceturtdien, 29.jūnijā, Nacionālajā trīspusējās sadarbības padomes sēdē.

"Koalīcija vienojās piedāvāt diferencēt IIN likmes — ienākumiem līdz 20 000 eiro gadā IIN likme būs 20%, no 20 001 eiro līdz 55 000 eiro — 23%, bet virs 55 000 eiro — 31%. Tajā pašā laikā lielo algu saņēmējiem netiks piemērots solidaritātes nodoklis," — pavēstīja Kučinskis.

Patlaban IIN likme Latvijā veido 23%.

Koalīcija vienojās arī par to, ka reinvestētajai peļņai tiks piemērota 0% likme, lai saglabātu uzņēmumu konkurētspēju. Pakāpeniski augs arī neapliekamais minimums.

Премьер-министр Латвии Марис Кучинскис - Sputnik Latvija
Fiksētās medicīniskās apdrošināšanas vietā nodokļu celšana

Lai nodrošinātu veselības nozares finansējuma pieaugumu, koalīcijas partneri vienojās, ka šis finansējums tiks rasts, paceļot par vienu procentpunktu sociālās iemaksas.

koalīcijas izstrādātais piedāvājums neradīs budžeta deficītu. "Piedāvājums ir sabalansēts tiktāl, lai neradītu negatīvu efektu," — uzsvēra premjerministrs.

Nodokļu reformas projekts Latvijā tika prezentēts šī gada februārī. Grozījumi paredz ienākumu nodokļa samazināšanu, solidaritātes nodokļa atcelšanu, neapliekamā minimuma palielināšanu pensionāriem.

Iepriekš Kučinskis solīja, ka nodokļu reforma neparedz PVN pieaugumu.

Ziņu lente
0