Lai skauž: Lietuvas politiķis palielījās latviešu kolēģiem

© Foto : facebook / Keulė RūkėНовое граффити напротив кафе Keulė Rūkė, фото с места событий
Новое граффити напротив кафе Keulė Rūkė, фото с места событий - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Zaļo" līderis Ramūnas Karbauskis palielījās ar neparastu sabiedrības atzīšanas formu pēc Lietuvas Seima pieņemtajiem likuma grozījumiem par alkohola tirdzniecību.

RĪGA, 24. jūnijs – Sputnik. Lietuviešu politiķi, alkohola tirdzniecības ierobežošanas iniciatori valstī, aicināja latviešu kolēģus apskaust ne tikai viņu panākumus likumdošanā, bet arī neparastu sabiedrības atzīšanas formu, raksta Sputnik Lietuva.

Valdošās partijas "Lietuvas zaļo un zemnieku savienības" (LZZS) locekļi Ramūnas Karbauskis, Aurelis Veriga un Agne Širikšene nofotografējās grafiti fonā, kurā viņi bija iemūžināti teroristu tēlos. Bildi publicēja Facebook LZZS līderis Ramūnas Karbauskis.

 

"Reizēm pūles tiek novērtētas arī šādā veidā. Šoreiz tā bija alkohola kontrolēšanas likuma pieņemšana. Latviešu deputāti tagad mūs apskaudīs ne vien par šāda likuma pieņemšanu, bet arī par sabiedrības atzīšanu, kas tika pausta minētajā veidā. Latvija tuvākajā laikā plāno palielināt alkohola akcīzes, tāpēc tā pievienosies kopējai Lietuvas un Igaunijas alkohola ierobežošanas politikai," — uzrakstīja Karbauskis.

Lietuvas Seims 1. jūnijā pieņēma grozījumus par alkohola tirdzniecības ierobežošanu. Saskaņā ar likumu, alkoholiskie dzērieni tagad tiks pārdoti tikai personām, kuras sasniegušas 20 gadu vecumu. Turklāt, tiks ierobežots alkohola pārdošanas laiks: darbdienās un sestdien no 10:00 līdz 20:00, svētdienās no 10:00 līdz 15:00, izņemot kafejnīcas, bārus un restorānus.

Продажа алкоголя - Sputnik Latvija
Sākta parakstu vākšana par stipru alkoholisko dzērienu pārdošanas aizliegumu lielveikalos

Grafiti ar grozījumu iniciatoru – Karbauska, veselības ministra Aureļa Verigas un LZZS deputātes Agnes Širikšenes — attēliem parādījās iepretī Viļņas kafejnīcai Keule Rūke, kā protests pret pieņemtajiem grozījumiem. Politiķi attēloti ar bumbām un automātiem, bet lejā arābu rakstu stilā uzrakstīts The party is over ("Ballīte beigusies"). Tādā veidā grafiti autori vēlējās parādīt, ka jaunos likuma grozījumus par alkohola pārdošanu, kurus iniciēja "zaļie", var uzskatīt par terorismu.

Latvijā palielināt akcīzes nodokļa likmes alkoholam ieplānots nākamajā gadā. Nodokļu reformas ietvaros, lai kompensētu zaudējumus no citu nodokļu samazināšanas, dārgāki kļūs alkohols un cigaretes.

Ziņu lente
0