Itālijā deviņās pilsētās izsludināja augstāko bīstamības līmeni karstuma dēļ

© Foto : pixabay.com / UnsplashФлоренция, Италия
Флоренция, Италия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Meteoportāls atzīmē, ka uz Apenīniem atnākušā Āfrikas anticiklona Harons dēļ tiks pārspēts vēsturisks temperatūras rekords: šī gada jūnijs Itālijā kļūs par viskarstāko 150 gadu novērojumu laikā.

RĪGA, 24.jūnijs – Sputnik. Maksimālais, trešais bīstamības līmenis izsludināts deviņās Itālijas pilsētās sakarā ar karstuma un sausuma iestāšanos, vēsta RIA Novosti.

Pēc meteoportāla ilmeteo.it datiem, brīvdienās termometru stabiņi pārsniegs 40 grādu atzīmi.

Itālijas Veselības ministrija pirms brīvdienām izsludināja austāko bīstamības līmeni deviņās lielākajās Itālijas ziemeļu un austrumu pilsētās. Sestdien augsta temperatūra apdraudēs Boloņu, Boļcano, Brešiju, Perudžu un Turīnu. Svētdien — Ankonu, Kampobaso, Florenci, Peskaru un arī Perudžu.

Spāniju piemeklējis aukstums, Itālijā vairāk nekā metrs sniega - Sputnik Latvija
Spāniju piemeklējis aukstums, Itālijā vairāk nekā metrs sniega

Ministrija atzīmē, ka karstumam var būt "negatīvas sekas ne tikai aktīvu un veselu cilvēku stāvoklim, bet arī tiem, kuri pieder pie riska grupām: tie ir vecāka gadagājuma cilvēki, mazi bērni un cilvēki ar hroniskām slimībām". Izveidojies karstums izraisīs sausumu lielākajā Itālijas teritorijas daļā. Po upes līmenis, kuras ūdenskrātuves baseina laukums ir lielākais valstī, nokrities par 13 centimetriem vien 30 kilometru attālumā no avotiem. Vienā no ūdeņiem bagātākajā Po posmā tās līmenis ir samazinājies par trīs metriem zemāk nekā parasti. Pēc lielākās Itālijas Lauksaimniecības asociācijas Coldiretti aplēsēm, anomālais karstums radījis Itālijas lauksaimniecības sektorā zaudējumus gandrīz 1 miljarda eiro apmērā, radot īpašus draudus tomātu ražai.

Izveidojušajos apstākļos Paolo Džentiloni valdība karstuma dēļ un ūdens trūkuma dēļ pasludināja ārkārtas stāvokli divās valsts ziemeļu provincēs: Perudžā un Pjačencā.

Analoģisku pasākumu ieviešanu no centrālajām valsts iestādēm prasa Toskānas un Sardīnijas salas valdība. Romas mērs Virdžīnija Radži parakstīja rīkojumu, kas nosaka ūdens izmantošanas ierobežošanu dārzu laistīšanai, baseinu piepildīšanai un mašīnu mazgāšanai līdz septembrim.

Ziņu lente
0