Gids: tūristu pieplūdumu lielā mērā ietekmē politiskais klimats

© из личного архива Александра ФилеяAleksandrs Filejs
Aleksandrs Filejs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ekonomikas jautājumi tradicionāli ietekmē tūrismu, taču citiem faktoriem ir vēl lielāka nozīme, uzskata ekskursiju vadītājs pa Rīgu Aleksandrs Filejs.

RĪGA, 20. jūnijs — Sputnik. Eiro kurss pret Krievijas rubli ir pieaudzis līdz 65 rubļiem par eiro. Par to, vai valūtas kuras pieauguma rezultātā samazināsies tūristu pieplūdums Latvijā, radio Sputnik Latvija ēterā pastāstīja gids no Rīgas.

"Kas attiecas uz vidējo tūristu no Krievijas, mani subjektīvie novērojumi neliecina, ka būtu kaut kādas sūdzības. Tāpēc šeit, pēc būtības, runa nav par eiro, bet gan par politisko klimatu," — atzīmēja Filejs.

Pēc gida domām, valūtas kursa pieaugums patlaban nav īpaši liels, taču ļoti liela nozīme ir viesmīlībai un draudzīgai attieksmei pret krievu tūristiem Latvijā.

Вид на Старый город - Sputnik Latvija
Tūristi no Krievijas dod priekšroku Rīgai

Iepriekš jau vēstījām, ka, saskaņā ar statistikas datiem, no janvāra līdz martam viesnīcās un naktsmītnēs galvaspilsētā apkalpoti 263,5 tūkstoši cilvēku, un aptuveni katrs piektais viņu vidū bija no Krievijas.

Pēdējo divu gadu laikā Krievijas segments Latvijas tūrisma nozarē sarucis par 30%.

Latvijas viesnīcu un restorānu asociācijas vadītājs Jānis Pinnis paskaidroja, ka vasarā  Krievijas tūristu trūkumu kompensēs viesu pieplūdums no citām valstīm, taču ziemas periodā tas ir īpaši asi izjūtams.

Ziņu lente
0