Politika

Putins: ASV nekad neatklās informāciju par MH17 katastrofu

© Sputnik / Андрей Стенин / Pāriet pie mediju bankasMalaizijas lidmašīnas Boeing avārija Ukrainā
Malaizijas lidmašīnas Boeing avārija Ukrainā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Putina domām, ja šī informācija ir pretrunā ar amerikāņu pozīciju Ukrainā, tad tā nekad netiks atklāta.

RĪGA, 18.jūnijs — Sputnik. Prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka ASV nekad neatklās informāciju par Malaizijas reisa MH17 Boeing katastrofu Donbasā, ja tā ir pretrunā ar pozīciju, saskaņā ar kuru par aviokatastrofu ir atbildīgi kaujinieki, vēsta RIA Novosti.

Par to Putins paziņojis intervijā amerikāņu žurnālistam Oliveram Stounam. Putina intervijas Stounam grāmatas izdevums ASV nonāca pārdošanā piektdien. Putina vārdi tiek sniegti tulkojumā no angļu valodas.

Крушение малайзийского Boeing на Украине - Sputnik Latvija
Austrālijas AM vēlas gada beigās nosaukt personas, kas vainojamas MH17 katastrofā

Stouns jautāja Krievijas līderim par to, vai viņš tic, ka amerikāņu izlūkdienestiem ir informācija par MH17 katastrofu. Pēc režisora viedokļa, ASV specdienestiem būtu bijis jāseko līdzi situācijai Ukrainā pēc 2014.gada valsts apvērsuma.

"Esmu pārliecināts, ka tas tā ir. Bet, diemžēl, pierādījumu tam, ko mēs saņēmām no mūsu partneriem, nav, " paziņoja Putins savā atbildē.

"Tas ir diezgan saprotami, jo mums ir skaidra viņu pozīcija Ukrainā. Un viņi, neapšaubāmi, vēlējās novelt vainu uz Donbasa kaujiniekiem un savā nozīmē uz Krieviju, kura atbalsta kaujiniekus, " turpināja prezidents.

"Ja šī informācija ir pretrunā ar to, tad tā nekad netiks atklāta, " noslēgumā teica viņš.

"Malaizijas aviolīniju" Boeing 777, reiss Nr. MH17 no Amsterdamas devās uz Kualalumpuru un 2014.gada 17.jūlijā nogāzās Doņeckas apgabalā, Ukrainā. Bojā gāja visi 298 cilvēki, kuri atradās uz borta. Krievijā ne reizi vien paziņoja, ka Holande mēģina paildzināt izmeklēšanu un, ka izmeklēšana ignorē datus, kurus sniegusi Krievijas puse.

Ziņu lente
0