Austrālijas AM vēlas gada beigās nosaukt personas, kas vainojamas MH17 katastrofā

© Sputnik / Андрей Стенин / Pāriet pie mediju bankasКрушение малайзийского Boeing на Украине
Крушение малайзийского Boeing на Украине - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Austrālijas ārlietu ministre Džūlija Bišopa paziņoja, ka šī gada beigās vai nākamā gada sākumā, iespējams, sāksies tiesas process lietā par Malaizijas Boeing 777 katastrofu Ukrainā.

RĪGA, 2. oktobris — Sputnik. Šī gada beigās, iespējams tiks apstiprinātas personas, kas tiek turētas aizdomās par Boeing 777 katastrofu Ukrainā, ziņoja Austrālijas ārlietu ministre Džūlija Bišopa intervijā telekanālam ABC.

"Līdz šī gada beigām vai nākamā gada sākumā tiks apstiprinātas personas, kas, pēc mūsu domām, jāsauc pie atbildības. Pēc tam jāsākas tiesas procesam," – viņa paziņoja.

2014. gada 17. jūlijā Doņeckas apgabalā nogāzās "Malaizijas aviolīniju" Boeing 777, kurš devās reisā MH17 no Amsterdamas uz Kualalumpuru. Gāja bojā visi 298 cilvēki, kuri atradās lidmašīnā. Militārā konflikta dalībnieki Donbasā noliedz savu atbildību par šo traģēdiju un apsūdz pretiniekus. Katastrofu izmeklē Nīderlandes, Austrālijas, Ukrainas, Beļģijas un Malaizijas kopīgā izmeklēšanas grupa.

Крушение малайзийского Boeing на Украине - Sputnik Latvija
Malaizijas Boeing katastrofas izmeklēšanu pamata spekulācijas

Kopīgā izmeklēšanas grupa, kas strādā pie Boeing katastrofas, trešdien publicēja sākotnējo ziņojumu. Krievijas Ārlietu ministrija pauda vilšanos  par situāciju, kāda izveidojusies ap katastrofas izmeklēšanu, un paziņoja, ka grupas izdarītie secinājumi apstiprina izmeklēšanas grupas subjektīvo pieeju.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs iepriekš paziņoja, ka Krievija ir iesniegusi izsmeļošu informāciju par katastrofu, un Maskava ar nožēlu atzīmē, ka vairākas valstis šādu informācijas masīvu nav iesniegušas. Viņš atzīmēja, ka iesniegtais ziņojums ir nav galīgs, tajā joprojām ir ļoti daudz pretrunu un nav sniegti pierādījumi.

Ziņu lente
0