Vācijas musulmaņi paziņojuši par iknedēļas uzbrukumiem viņu mošejām

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Pāriet pie mediju bankasЦентральная мечеть в Грозном
Центральная мечеть в Грозном - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Vācijas Federālās valdības datiem, tikai 2017. gada pirmo trīs mēnešu laikā tika veikti ap 200 noziegumiem uz naida pamata pret musulmaņiem.

RĪGA, 16.jūnijs – Sputnik. Vācu musulmaņi nejūtas drošībā, liekas, ka viņi ir pieder pie "otršķirīgas reliģijas", paziņoja Rheinische Post intervijā Vācijas Centrālās musulmaņu padomes priekšsēdētājs Aimans Mazjeks, vēsta RIA Novosti.

Мусульманка в хиджабе - Sputnik Latvija
Musulmaņu skaits Eiropā aug

Pēc Vācijas Federālās valdības datiem, tikai 2017. gada pirmo trīs mēnešu laikā tika veikti ap 200 noziegumiem uz naida pamata pret musulmaņiem. Lielākā daļa noziedznieku, kā ziņo varas iestādes, ir galēji labēji noskaņoto organizāciju dalībnieki.

"Mūsu mošejas vairs nav drošībā uzbrukumu skaita palielinājuma dēļ. Jauni uzbrukumi mošejām notiek gandrīz katru nedēļu," — paziņoja Mazjeks.

Pēc viņa vārdiem policija nepietiekami sargā ticīgos.

"Tas pastiprina sajūtu, ka mēs piederam pie otršķirīgas reliģijas," — viņš pauž sašutumu.

Iepriekš VFR ģimenes, vecāko pilsoņu, sieviešu un jauniešu lietu ministre Katarīna Barlija paziņoja par radikālisma profilakses nepieciešamību jauniešu vidū. Viņa prezentēja savas iestādes ziņojumu par ekstrēmisma novēršanas pasākumiem, kā arī nacionālo pretošanās plānu rasismam, kurš tika izstrādāts kopā ar IeM.

Ziņu lente
0