Stouns pastāstīja The Nation, kad ASV sāka mediju karu pret Putinu

© © Showtime/KomandirПрезидент РФ Владимир Путин и американский кинорежиссер Оливер Стоун во время интервью
Президент РФ Владимир Путин и американский кинорежиссер Оливер Стоун во время интервью - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediju karš pret Putinu sākās 2007. gadā pēc Minhenes runas, kurā Krievijas līderis kritizēja ASV par nekontrolējamu spēka pielietošanu starptautiskajā arēnā.

RĪGA, 15. jūnijs — Sputnik. Amerikāņu režisors Olivers Stouns, kura dokumentālā filma "Intervija ar Putinu" tuvākajā laikā tiks rādīta Krievijas televīzijā, intervijā izdevumam The Nation kritizēja amerikāņu pirmā ešelona medijus par to viedokli par Krievijas prezidentu, vēsta RIA Novosti.

Pēc viņa teiktā, mediju karš pret Putinu sākās 2007. gadā pēc Minhenes runas, kurā Krievijas līderis kritizēja ASV par nekontrolējamu spēka pielietošanu starptautiskajā arēnā.

"No sākuma par viņu rakstīja dažas pozitīvas lietas, kad viņš ieviesis kādu kārtību haosā. Bet, kad viņš kļuvis, tā teikt, par "Krievijas dēlu", kas darbojas savas valsts interesēs, kā nācijām arī jārīkojas, manuprāt, viņš pārsteidza amerikāņu vadītājus un eliti ar savu nelokāmību un secīgumu," — paskaidrojis Stouns.

ASV vienmēr kontrolēja plašsaziņas līdzekļus un stāstīja savu vēstures daļu virsrakstos visā pasaulē, turpretim Krievijas viedoklis nekad netika ņemts vērā un netika pienācīgi paskaidrots Amerikas pilsoņiem, norādīja režisors.

Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Stouns par Putinu: Domā kā šaha spēlētājs un mīl sievietes

Stouns arī piebilda, ka, ja Putins būtu Amerikas prezidents, mediji par viņu būtu atsaukušies labi, jo tiem viņš būtu "labs secīgs līderis".

Stāstot The Nation par filmas uzņemšanas gaitu, Stouns apraksta Putinu kā ļoti disciplinētu cilvēku, kurš nepazīst nogurumu. "Katru dienu viņš bija modrs, viņš nekad nebija juties noguris, atšķirībā no manis. Ļoti, ļoti disciplinēts — varbūt pateicoties džudo…" — atceras režisors.

Olivera Stouna filma "Intervija ar Putinu" tapa divu gadu garumā. Režisora pirmā tikšanās ar Krievijas prezidentu notika 2015. gada jūnijā, pēdējā — 2017. februārī. No aptuveni 20 nofilmētām stundām materiāla filmā nonāca četras.

ASV filmu rāda kanāls Showtime, divas no četrām daļām jau tika parādītas.

Ziņu lente
0