Baltijas policisti piedalās mācībās Igaunijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas, Latvijas un Lietuvas specvienības mācību laikā iemācīsies aizturēt bruņotus noziedzniekus un cīnīties ar agresīviem demonstrāciju dalībniekiem.

RĪGA, 15. jūnijs – Sputnik. Igaunijas, Latvijas un Lietuvas specvienību un ātrās reaģēšanas dienestu policisti piedalās bruņotu noziedznieku aizturēšanas mācībās, vēsta Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta mājaslapa.

Lietuvā sākas militārās mācības. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lietuvā sākas militārās mācības "Dzelzs vilks"

Tajās piedalās Baltijas valstu ātrās reaģēšanas specvienības, kā arī K-Komando specvienība no Igaunijas, Aras no Lietuvas un Omega no Latvijas. 

Mācības norisinās Harju apriņķa Klogas ciematā un Jervas apriņķa administratīvajā centrā, Paides pilsētā. Saskaņā ar leģendu mācību laikā Klogā specvienības apgūs bīstamu noziedznieku aizturēšanu, savukārt Paides tuvumā ātrās reaģēšanas specvienības risinās situāciju ar agresīvi noskaņotiem demonstrantiem.

Policijas un robežsardzes departamenta Gatavības un reaģēšanas biroja vadītājs Martijs Magnus saka, ka mācību laikā tiks apgūta policijas apakšvienību piesaiste no citām valstīm un savstarpējo operāciju veikšana.

"Mums ir svarīgi zināt, kā kolēģi no kaimiņvalstīm rīkojas krīzes situācijās. Konflikta situāciju atrisināšanai ar lielu cilvēku skaitu un bīstamu noziedznieku aizturēšanai ir jābūt rūpīgi taktiski un stratēģiski pārdomātai. Izšķiroša nozīme ir tam, lai reālu notikumu situācijā visas apakšvienības darbotos savstarpēji organizēti un efektīvi," — teica viņš.

Mācību laikā policisti izmantos mācībām paredzēto munīciju un pirotehniku. Paides iedzīvotājus brīdina, ka var būt dzirdami plaukšķi un troksnis.

Ziņu lente
0