Lietuvā sākas militārās mācības "Dzelzs vilks"

© Foto : Министерство обороны ЛитвыLietuvā sākas militārās mācības. Foto no arhīva
Lietuvā sākas militārās mācības. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mācībās piedalīsies aptuveni 5,3 tūkstoši karavīru no Lietuvas un deviņām NATO valstīm: Beļģijas, Lielbritānijas, ASV, Polijas, Luksemburgas, Vācijas, Norvēģijas, Nīderlandes un Portugāles.

RĪGA, 12. jūnijs — Sputnik. Lietuvā šodien sākušās šīgada lielākās starptautiskās mācības, kurās piedalīsies 5,3 tūkstoši karavīru no Lietuvas un deviņām ANTO valstīm. Manevri noslēgsies 24. jūnijā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Lietuvas Aizsardzības ministriju.

Mācības "Dzelzs vilks 2017" ir ikgadējo manevru Saber Strike elements, kas norisinās Baltijas valstīs un Polijā.

Lietuvas AM informē, ka vienlaikus divos poligonos — Ruklā un Pabradē notiks šīgada lielāko starptautisko mācību "Dzelzs vilks 2017" atklāšanas ceremonija.

Meža ugunsgrēks. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
"Liesmojošais zobens" nosvilinājis hektāru meža Lietuvā

Mācībās piedalīsies aptuveni 5,3 tūkstoši karavīru no Lietuvas un deviņām NATO valstīm: Beļģijas, Lielbritānijas, ASV, Polijas, Luksemburgas, Vācijas, Norvēģijas, Nīderlandes un Portugāles.

Mācības noritēs Lietuvas dienvidu, centrālajā un austrumu daļā līdz 24. jūnijam. To ietvaros tiks novērtēta Lietuvā dislocētā NATO komplektētā starptautiskā bataljona gatavība.

Vienlaikus mācībās tiks pārbaudīta to dalībnieku mijiedarbība ar NATO karavīriem, kuri ieradušies no Polijas, lai apvienotu spēkus Suvalku apkaimē.

Spēku palielināšana

Kopš aukstā kara laikiem vērojamo nebijušo militārās klātbūtnes pastiprināšanos Austrumeiropā NATO aizbildina ar it kā pieaugušo Krievijas agresiju.

Литовские солдаты во время учений - Sputnik Latvija
Visi uz mežu: Panevēžas iedzīvotāji tiek evakuēti sakarā ar cīņu pret "diversantiem"

Vienlaikus 2017. gada janvārī NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs intervijā korporācijai BBC paziņoja, ka alianse nesaskata tiešu NATO austrumu flanga apdraudējumu no Krievijas puses.

"Mēs netiecamies pēc konfrontācijas ar Krieviju, mēs nevēlamies jaunu auksto karu. Tāpēc mēs apvienojam spēku un stingru pieeju ar atklātiem dialoga kanāliem," — klāstīja Stoltenbergs.

Maskavas viedoklis

Maskava jau vairākkārt ir uzsvērusi, ka nevēlas panākt situācijas eskalāciju nevienā pasaules vietā, tostarp arī Baltijas reģionā. Kremlis atzīmē, ka tukšos un nepamatotos paziņojumus par draudiem no Maskavas puses NATO izmanto, lai neattaisnoti audzētu militāro spēku Krievijas robežu tuvumā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins savā uzrunā Federālajā sapulcē 2016. gada decembrī atzīmēja, ka "atšķirībā no dažiem ārvalstu kolēģiem, kuri Krieviju uzskata par pretinieku, mēs nemeklējam un nekad neesam meklējuši ienaidniekus."

Ziņu lente
0